SEILERKONGEN: Kong Harald i seilbåten Sira under Færderseilas i 2013. Foto: NTB scanpix
SEILERKONGEN: Kong Harald i seilbåten Sira under Færderseilas i 2013. Foto: NTB scanpixVis mer

Kong Harald kapret sølvmedalje

Medaljejubel under VM for seilerkongen.

SEOGHØR.NO: Kong Harald (79) har flere ganger vist at seiling er noe han liker og er god på. I helgen deltok han og mannskapet i VM i seiling i Torronto, Canada.

Under VM i seiling i Torronto i Canada i helgen seilte Kong Harald og mannskapet seg inn til en andreplass med båten «Sira», i klassen for båter bygget før 1968

. Det var den nederlandske båten Hollandia som gikk av med serien sammenlagt, ifølge kongehuset.no.

- De klassiske båtene som deltar konkurrerer seg i mellom om Sira Cup. Trofeet ble etablert av kong Olav under VM på Hankø i 1983, og det er nettopp kong Olavs «Sira» som Kong Harald og mannskapet har seilt denne uken.

Båten ble bygget i 1937-38, og restaurert i forkant av VM i 2008. Den gangen hentet Sira trofeet hjem.

Saken fortsetter nedenfor.

TIDLIGERE VM: Kong Harald når han deltok i VM i seiling i San Francisco i 2010.  Foto: Erik Berglund/Aftenposten
TIDLIGERE VM: Kong Harald når han deltok i VM i seiling i San Francisco i 2010. Foto: Erik Berglund/Aftenposten Vis mer

Glad i sport

Kong Harald er kjent for å være svært interessert i idrett og har vært tilstede på en rekke cupfinaler og landskamper i fotball.

Etter noen dager med ryggplager i fjor, avlyste kongen flere avtaler på grunn av ryggplager. Men når han igjen tok fatt på sine oppgaver utenfor Slottet var det sport som stod i fokus.

På kongens offisielle program stod blant annet play-off kampen til det norske herrelandslaget i fotball, som ble spilt på Ullevaal stadion i Oslo 12. november.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ FOTBALLKAMP: Det norske kongeparets 25-årsjubileum. Kong Harald (f.h.), dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ser på asylsøkere i Vindbjart fotballklubb fra Vennesla som spiller fotball under folkefesten i Kristiansand  tidligere i sommer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix
PÅ FOTBALLKAMP: Det norske kongeparets 25-årsjubileum. Kong Harald (f.h.), dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ser på asylsøkere i Vindbjart fotballklubb fra Vennesla som spiller fotball under folkefesten i Kristiansand tidligere i sommer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix Vis mer

Reiste bort på bursdagen sin

Da kongen hadde bursdag tidligere i år feiret han den utenlands sammen med Sonja. I 2012 fortalte Kongen selv at han ikke lenger er så begeistret for bursdager.

– Bursdagen min? Da skal jeg reise bort. Jeg skal ikke feire. (...) Jeg er ikke så veldig opptatt av fødselsdager lenger. Det er kanskje naturlig, sa han til Dagbladet Magasinet i forbindelse med 75-årsdagen sin. 

I SELSKAP: Kong Harald, dronning Sonja og prinsesse Astrid i hageselskapet i Stiftsgården i Trondheim i forbindelse kongeparet 25 år som kongepar tidligere i sommer. 
 Foto: Lise Åserud/NTB scanpix
I SELSKAP: Kong Harald, dronning Sonja og prinsesse Astrid i hageselskapet i Stiftsgården i Trondheim i forbindelse kongeparet 25 år som kongepar tidligere i sommer. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix Vis mer

Les også: TV 2-Siren Henschien skilles