Kong Harald er friskmeldt

Returner til sine kongelige plikter.

FRISKMELDT: Kong Harald har vært sykmeldt de siste to ukene. Fredag holder han Statsråd igjen. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff
FRISKMELDT: Kong Harald har vært sykmeldt de siste to ukene. Fredag holder han Statsråd igjen. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag var det to uker siden kong Harald (82) ble lagt inn på Rikshospitalet grunnet svimmelhet, og den gang var ventet at han ville bli skrevet ut allerede før helgen.

Det skulle imidlertid vise seg å gå en hel uke før kong Harald, som i forbindelse med innleggelsen ble sykmeldt i to uker, ble skrevet ut fra Rikshospitalet.

Torsdag, to uker og én dag etter at sykmeldingen kom, er han friskmeldt. Det kommer frem av programmet på kongehusets nettsider, der han igjen er oppført.

Allerede fredag deltar kong Harald på avskjedsaudiens for De Forente Arabiske Emiraters ambassadø, i tillegg til at han skal holde Statsråd på Det kongelige slott. Der vil også kronprins Haakon (46), som har fungert som regent mens kongen har vært sykmeldt, være til stede.

Steppet inn

Mens kongen har vært syk er det som nevnt kronprins Haakon som har steppet inn for sin far, og fungert som regent. Han har deltatt på det offisielle programmet, og også holdt kongens faste audienser.

- Takk for omtanken. Kongen er i bedring, og regner med at han skal være tilbake hjemme fra sykehuset igjen i løpet av denne uken. Etter forholdene bra. Han var svimmel og uvel, det var årsaken til at han kom på sykehuset. Det har vært en tung periode. Men vi prøver så godt å ta vare på hverandre, sa kronprinsen til det oppmøtte pressekorpset da han besøkte flyktninghjelpen i Oslo - kort tid før kongen ble utskrevet.

MØTTE PRESSEN: Kronprins Haakon beskriver den siste tiden som tung. Vis mer

Kong Harald ble også sykmeldt før jul, den gang på grunn av en virusinfeksjon. Lille julaften ble han friskmeldt, og feiret jul sammen med kongefamilien som planlagt.

Første juledag dukket kong Harald opp i Holmenkollen kapell, og viste seg for første gang siden sykmeldingen. 3. januar var også kongen til stede da hans tidligere svigersønn, Ari Behn, ble bisatt.

Da kong Harald ble sykmeldt i april 2018 som følge av overbelastning og smerter i den ene foten, steppet kronprins Haakon også inn som regent i perioden kongen var syk.

- Varer livet ut

Da måtte kronprinsen blant annet ta over jobben med å overrekke Kongens fortjenstmedalje. Han måtte også ta over kongens faste audiens og statsråd på Slottet.

Kongen har hatt flere helseutfordringer de siste årene, og selv om kronprinsen ved flere anledninger har steppet inn for faren, har han ikke planer om å gi rollen sin videre til sønnen.

I et større intervju med Dagens Næringsliv i fjor, avslørte kongen at han ikke har noen plan om å abdisere.

- Jeg har avlagt en ed til Stortinget som jeg mener varer livet ut. Så enkelt er det, sa kongen til avisen.

LES OGSÅ: - Vi fylte hverandres tomrom gang på gang

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer