REISTE BORT: Kong Harald har reist på et hemmelig sted på bursdagen sin. Sannsynligvis er dronning Sonja med ham.  Foto: SCANPIX
REISTE BORT: Kong Harald har reist på et hemmelig sted på bursdagen sin. Sannsynligvis er dronning Sonja med ham. Foto: SCANPIX Vis mer

Kong Harald bortreist på 75-årsdagen

I dag fyller kong Harald 75 år, men offentlig pomp og prakt blir det ikke.

Publisert
SEOGHØR.NO: 21. februar 1937 ble kong Harald født, og i dag fyller han 75 år. Han var den første norske konge som ble født i Norge på over 500 år, og 17. januar 1991 tok han over tronen etter sin far kong Olav V. Siden den gang har han blitt en folkekjær konge, som vet å samle sitt folk både i gode og onde dager. Hans innsats etter terrorangrepet i fjor sommer, gjør at han står sterkere enn noen gang blant det norske folk.

Men selv om Kongen hylles av mange, har han ikke lagt opp til mye pomp og prakt på den store dagen. Jubilanten sier han ikke er så opptatt av bursdager lenger, og har derfor pakket snippveska og reist til et hemmelig sted.

- Bursdagen min? Da skal jeg reise bort. Jeg skal ikke feire. Ikke skal jeg seile heller. Jeg er ikke så veldig opptatt av fødselsdager lenger. Det er kanskje naturlig? Det blir en fellesbursdag i mai, som er den offisielle feiringen. Det er hyggeligere tid på året også, sa han til Dagbladet Magasinet tidligere denne måneden.

Feiringen Kongen omtaler, er en bursdagsfest for både ham og dronning Sonja. Hun fyller nemlig også 75 år 4.juli. 

31. mai skal de to hylles med festgudstjeneste på formiddagen og folkefest på Operataket om kvelden.

Det er bare den aller innerste krets som vet hvor Kongen har valgt å tilbringe selve bursdagen sin. Det vites heller ikke hvem som er med ham, men dronning Sonja (74) er garantert sammen med sin mann.

Men ingen av kongefamiliens medlemmer har program denne uken, og alle hans barnebarn har vinterferie.  Så kanskje er det boller og brus med den yngre garde som står på programmet?

En annen som har tatt seg fri disse dagene, er Kongens gode venninne dronning Margrethe (71). På det danske hoffets nettsider står det at kronprins Frederik er regent i perioden 21. til 23. februar, men Se og Hørs kilder i Danmark vet ikke hvor Dronningen befinner seg. Kanskje er også hun med på å feire sin norske kollega i det stille?

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Märtha er ikke gal

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer