Kong Carl Gustaf rammet av alvorlig prolaps

Svenskekongen tvinges til å legge om på sitt travle program.

MÅ ROE NED: Kong Carl Gustaf blir nødt til å legge om programmet sitt etter å ha pådratt seg en smertefull prolaps.
MÅ ROE NED: Kong Carl Gustaf blir nødt til å legge om programmet sitt etter å ha pådratt seg en smertefull prolaps. Vis mer

SEOGHØR.NO: Sveriges kong Carl Gustaf (70) ble forrige uke rammet av en alvorlig prolaps, som har ført til store smerter.

Informerte folket

Slottet sendte forrige uke ut en melding som informerte om helsetilstanden til kongen, ettersom han har et tett program med mange representasjonsoppgaver.

Det svenske hoffet ønsker å være åpen om helsetilstanden, men vil tilrettelegge for at belastningen skal bli minst mulig:

I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om kong Carl Gustaf. Foto: Se og Hør
I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om kong Carl Gustaf. Foto: Se og Hør Vis mer

– De fleste planlagte programposter gjennomføres men blir noe justert med hensyn til behovet for rehabilitering, skriver hoffet i meldingen.

Jobber mindre

Svenskekongen er innstilt på å jobbe mest mulig, men den svenske informasjonssjefen ved Slottet forteller til avisa Expressen at kong Carl Gustaf også må få hvile, akkurat som Mette- Marit gjorde under sitt sykeleie.

Falt ned trapp

Det var i 2008 at kronprinsesse Mette-Marit (43) fikk prolaps etter et meget stygt fall i en trapp i Ukraina.

Fallet førte til at Mette-Marit pådro seg hjernerystelse, og etter ordre fra legen ble kronprinsessen bedt om å holde sengen.

Smertene kom og gikk i flere år, og høsten 2013 ble de så uutholdelige at Mette-Marit måtte sykmeldes og avlyste reiser. Til slutt måtte Mette-Marit opereres på Rikshospitalet.

Bruker lave sko

Kronprinsessen ble noe bedre etter operasjonen, men hun har i ettertid fortsatt slitt med store smerter i nakken.

Ofte skifter hun fra høyhælte til lave sko under lange representasjonsoppdrag, ettersom høye hæler fører til økt belastning på nakken.

Kronprins Frederik sykmeldt

14. oktober ble det kjent at Danmarks kronprins Frederik hadde skadet seg i en trampolineulykke, og har pådratt seg en skade i ryggsøylen.

HAR OPPLEVD SMERTER: Vår egen kronprinsesse Mette-Marit har tidligere vært sykmeldt på grunn av prolaps. Kronprins Frederik av Danmark må gå med nakkekrage de neste 12 ukene etter å ha falt stygt fra en trampoline. Foto: TT NYHETSBYRÅN
HAR OPPLEVD SMERTER: Vår egen kronprinsesse Mette-Marit har tidligere vært sykmeldt på grunn av prolaps. Kronprins Frederik av Danmark må gå med nakkekrage de neste 12 ukene etter å ha falt stygt fra en trampoline. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

På grunn av skadene må han gå med en halskrage i 12 uker.

«H.K.H. Kronprinsen pådro seg i går ettermiddag en fraktur i halsryggsøylen i forbindelse med trampolinehopping ved et privat arrangement i en gymnastiksal. Frakturen behandles med en halskrage, som Kronprinsen skal ha på i ca. 12 uker. Deretter forventes Kronprinsen å bli fullt restituert», skrev det danske hoffet i en pressemelding da ulykken ble kjent.

LES OGSÅ: Kronprins Frederik alvorlig skadet