Kong Carl Gustaf rammet av alvorlig prolaps

Svenskekongen tvinges til å legge om på sitt travle program.

MÅ ROE NED: Kong Carl Gustaf blir nødt til å legge om programmet sitt etter å ha pådratt seg en smertefull prolaps.
MÅ ROE NED: Kong Carl Gustaf blir nødt til å legge om programmet sitt etter å ha pådratt seg en smertefull prolaps. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Sveriges kong Carl Gustaf (70) ble forrige uke rammet av en alvorlig prolaps, som har ført til store smerter.

Informerte folket

Slottet sendte forrige uke ut en melding som informerte om helsetilstanden til kongen, ettersom han har et tett program med mange representasjonsoppgaver.

Det svenske hoffet ønsker å være åpen om helsetilstanden, men vil tilrettelegge for at belastningen skal bli minst mulig:

– De fleste planlagte programposter gjennomføres men blir noe justert med hensyn til behovet for rehabilitering, skriver hoffet i meldingen.

Jobber mindre

Svenskekongen er innstilt på å jobbe mest mulig, men den svenske informasjonssjefen ved Slottet forteller til avisa Expressen at kong Carl Gustaf også må få hvile, akkurat som Mette- Marit gjorde under sitt sykeleie.

Falt ned trapp

Det var i 2008 at kronprinsesse Mette-Marit (43) fikk prolaps etter et meget stygt fall i en trapp i Ukraina.

Fallet førte til at Mette-Marit pådro seg hjernerystelse, og etter ordre fra legen ble kronprinsessen bedt om å holde sengen.

Smertene kom og gikk i flere år, og høsten 2013 ble de så uutholdelige at Mette-Marit måtte sykmeldes og avlyste reiser. Til slutt måtte Mette-Marit opereres på Rikshospitalet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer