Kong Carl Gustaf kommenterer skandalebok

Beskyldes for vill festing og omgang med strippere.

HAR IKKE FÅTT BOKEN: Det svenske hoffet har ikke mottatt noe forhåndseksemplar av boken. Her er kong Carl Gustaf sammen med dronning Silvia og dronning Sonja. Foto: Scanpix
HAR IKKE FÅTT BOKEN: Det svenske hoffet har ikke mottatt noe forhåndseksemplar av boken. Her er kong Carl Gustaf sammen med dronning Silvia og dronning Sonja. Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO: Allerede før boken er kommet i salg, har den rukket å skape rabalder hos broderfolket.

Boken «Den motvillige monarken» inneholder beskyldninger om utroskap og hemningsløs festinng, men kongen selv har ikke mottatt noe forhåndseksemplar.

Det svenske hoffet er likevel klare på at kongen kommer til å måtte kommentere boken under torsdagens pressekonferanse i forbindelse med elgjakten.

– Kongen kommer helt sikkert til å kommentere den, sier pressekontakt ved det svenske hoffet, Nina Eldh, som er helt inneforstått med at pressekonferansen nok vil trekke til seg betydelig flere journalister enn vanlig.

– Vi har vært med på slikt tidligere. Men kongen holder ikke pressekonferanse for boken, det er en pressekonferanse for jakten, sier Eldh til det svenske telegrambyrået TT.

I onsdagens Aftonbladet har flere detaljer fra boken lekket ut.

Avisa skriver at kongen, ifølge boka, skal ha hatt et forhold til en kjent, svensk sangerinne. Denne skal ha vært på slottet hos kongen flere ganger over en periode på rundt et år. Dronning Silvia skal angivelig ha kjent til den påståtte affæren.

Det hevdes også i boken at kong Carl Gustaf skal ha besøkt en strippeklubb under OL i Atlanta i 1996. Kongen skal ha brukt over to timer i et avskilt rom med en av stripperne. Deretter skal han ha spandert 10.000 dollar til klubben og 2000 dollar i tips til stripperen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Mamma var utro med datterens venn