Prins Harry og prins William:

- Konflikten ble veldig stygg

De to britiske prinsebrødrene skal angivelig arbeide med å få et bedre forhold igjen.

UVENNER?: Det har lenge blitt spekulert på om forholdet mellom prins Harry og prins William har kjølnet. Nå uttaler en kilde seg om hvordan ståa skal være i dag. Foto: Beretta / Sims / REX / NTB
UVENNER?: Det har lenge blitt spekulert på om forholdet mellom prins Harry og prins William har kjølnet. Nå uttaler en kilde seg om hvordan ståa skal være i dag. Foto: Beretta / Sims / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge versert rykter om at prins Harry (36) og prins William (38) har hatt en konflikt. I flere år har tabloidaviser verden over trykket historier om at de ikke lenger står hverandre nær - og flere har lagt skylden på hertuginne Meghan (39), som giftet seg med førstnevnte i 2018.

Selv om prinsebrødrene selv har lagt de aller fleste ryktene stå uimotsagt, uttalte prins Harry i 2019 at han og storebroren rett og slett var på forskjellige steder i livet. Søskenforholdet skal heller ikke ha blitt noe bedre etter at prins Harry for ett år siden annonserte at han og hertuginne Meghan planla å forlate kongehuset til fordel for et roligere liv.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

I kjølvannet av den kongelige exiten har det dukket opp en rekke historier om brødreforholdet, og i høst ble det hevdet at de brøt kontakten i to måneder etter nyheten.

Nå skal de to brødrene derimot være på vei mot forsoning, ifølge Us Weekly.

- Møtte en blindvei

Ifølge en kilde magasinet har snakket med skal konflikten mellom Harry og William ha vært så stor at flere ble redde for at forholdet ikke var til å redde.

- William og Harrys konflikt var veldig ekte, veldig stygg og utrolig intens. De møtte en blindvei, og det var så mye gjørme under broen at flere følte at konflikten var umulig å løse, uttaler kilden til Us Weekly.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Til tross for en gjørmete sti, skal det likevel gå bedre. Ifølge kilden gleder de seg nå til å treffes, så raskt pandemien roer seg ned. Det skal imidlertid ha vært en vanskelig prosess.

- Det har helt klart vært en berg-og-dal-bane for alle involverte, spesielt for brødrene, som sverger på å ikke la ting gå så langt og ut av kontroll i fremtiden. De har lært av denne prosessen, sier kilden.

Ut mot avis

Selv om det har blitt spekulert i hytt og gevær rundt William og Harrys søskenforhold, har de ikke selv snakket ut om den angivelige konflikten.

Som nevnt dukket det opp en rekke historier om brorskapet i kjølvannet av Megxit, som Harry og Meghans exit populært blir kalt. Blant dem en historie publisert av The Times i januar i fjor - som brødrene raskt gikk ut for å avkrefte.

Saken skal ha inneholdt påstander fremsatt av anonyme kilder, der det ble hevdet at Harry og Meghan ble skjøvet til side av Williams «mobbende» oppførsel. Det skal også ha blitt påstått at Meghan ikke var ønsket velkommen av William, ifølge Sky News.

- Til tross for tydelige avvisninger, ble en falsk historie publisert i en britisk nyhetsavis i dag, som spekulerer på forholdet mellom hertugen av Sussex og hertugen av Cambridge. For brødre som er så dypt engasjert i utfordringene rundt mental helse, er denne type bruk av betent og provoserende språk støtende og potensielt skadelig, het det i en uttalelse fra prinsebrødrene.

William og Harry har med andre ord gått langt for å avkrefte at det ligger en konflikt til grunn - selv om det noen ganger tyder på at det har vært noe i kulissene.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

Blånektet

William og Harrys uttalelse skjedde bare kort tid etter at prins William skal ha blånektet å spise lunsj med lillebroren, i anledning krisemøtet som ble holdt ved Sandringham - etter kunngjøringen til Harry og Meghan.

Hendelsen blir beskrevet i boken «Battle of Brothers: William, Harry and the inside story of a family in tumult», som er skrevet av Robert Lacey - som også arbeider som historisk konsulent for Netflix-serien «The Crown». Boken ble utgitt i høst og skapte naturligvis overskrifter.

Der hevdes det nemlig at forholdet mellom brødrene har vært «helt knust», fordi Harry skal ha opptrådt «respektløst» mot familien. Etter kunngjøringen i januar i fjor skal ting altså ha vært så betent mellom prinsebrødrene at prins William skal ha nektet å spise lunsj med prins Harry og dronningen.

«Dronningen hadde foreslått at familien skulle samles til en lunsj i biblioteket før de skulle prate sammen, men han takket nei til bestemorens invitasjon. Han møtte opp til møtet klokka 14, men ville bare snakke business», heter det i boken.

LES OGSÅ: Sjokkbrudd: - Vanskelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer