Prinsesse Isabella:

Konfirmert: - Bryter tradisjonen

Prinsesse Isabella ble konfirmert lørdag.

KONFIRMANT: Prinsesse Isabella er nå blitt konfirmert. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix via AP/ NTB
KONFIRMANT: Prinsesse Isabella er nå blitt konfirmert. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix via AP/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske kongefamilien har all grunn til å juble i dag. Prinsesse Isabella (15) har nå blitt konfirmert, og for anledningen har venner og familie samlet seg for å feire henne på den store dagen.

Konfirmasjonen markerer prinsessens overgang fra barn til voksen - i hvert fall tradisjonelt sett.

Lørdag formiddag ankom Isabella, sammen med kongefamilien, Fredensborg slottskirke hvor konfirmasjonen fant sted. Det var også der hun ble døpt den 1. juli 2007.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Bryter tradisjonen

På det danske kongehusets nettsider, samt Instagram, deles det nå helt ferske bilder av prinsesse Isabella sammen med flere i kongefamilien. Blant andre foreldrene kronprins Frederik (53), kronprinsesse Mary (50) og søsknene prins Christian (16), prins Vincent (11) og prinsesse Josephine (11).

«Gående fra Kancellihuset ankom dagens konfirmant, Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Isabella, sammen med sine foreldre og søsken til Fredensborg Slott, hvor Hennes Majestet Dronningen tok imot.», skriver det danske kongehuset innledningsvis på Instagram.

I anledning konfirmasjonen hadde en rekke kongelige fans troppet opp ved kirken for å få med seg prinsessens ankomst. Ifølge det danske Billed Bladet var det full jubel.

Men selv om prinsesse Isabellas konfirmasjon på mange måter minnet om enhver annen kongelig konfirmasjon, var det imidlertid ett punkt hvor konfirmanten skilte seg ut.

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle, bryter prinsesse Isabella tradisjonen på konfirmasjonsdagen.

- Prinsessen har kledd seg i hvit dress i anledning dagen, og bryter ifølge danskene i så måte tradisjonen med at prinsessene kler seg i kjole på konfirmasjonsdagen, forteller Vagle, og legger til:

- Det heier jeg på av hele mitt hjerte! Alle må få gå kledd i det de føler seg mest vel i. Hun ser rett og slett superkul ut, og viser at hun har stilteft som sin alltid så velkledde mor, kronprinsesse Mary.

KONFIRMERES: Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres lørdag 31. august. Video: Rød Løper. Vis mer

Minneverdige bilder

Før konfirmasjonsdagen ble det også delt en rekke bilder og videoklipp av den nå ferske konfirmanten. Bildene viser blant annet prinsesse Isabella gjennom oppveksten og fram til i dag.

«Som tida flyr. I morgen skal vår eldste datter, prinsesse Isabella, konfirmeres», skrev kongehuset innledningsvis, og la til:

«Hele familien gleder seg til å feire henne og i anledning hennes store dag vil vi gjerne dele noen øyeblikksbilder fra livet hennes», skrev kronprinsparet i et innlegg.

I kommentarfeltet på Instagram har flere kongelige fans allerede strømmet inn med gratulasjonene.

STORSLÅTT BESØK: Prinsesse Ingrid Alexandra besøkte Stortinget, Høyesterett og Statsministerens kontor i forbindelse men sin 18-årsdag fredag 21.01. Video: Celina Morken / NRK. Reporter: Henriette Eilertsen. Vis mer

«Så utrolig vakre bilder fra tida som raskt flyr avgårde og de går inn i de voksnes rekker. Gratulerer så mye Deres Kongelige Høyhet», skriver en bruker, mens en annen legger til:

«Wow, for en vakker konfirmant. Typisk Isabellas stil som velger å bruke dress for dagen. Flotte bilder av hele familien. Gratulerer med konfirmasjonen, Isabella».

LES OGSÅ: Video av prinsessen måtte fjernes

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer