Kong Harald:

Kondolerer

- Jeg er dypt berørt.

BERØRT: Kong Harald sier han ble berørt av nyhetene fra Indonesia. Foto: Terje Pedersen / NTB
BERØRT: Kong Harald sier han ble berørt av nyhetene fra Indonesia. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kong Harald har sendt sendt sin kondolanse til Indonesias president, Joko Widodo, etter jordskjelvet i Indonesia. Det skriver kongehuset på sine sider.

- Jeg ble dypt berørt over å høre om jordskjelvet som forårsaket så omfattende ødeleggelser og krevde så mange liv.

- På vegne av meg selv, og folket i Norge, sender jeg dere mine dypeste kondolanser og ber dere om å overbringe mine kondolanser og min sympati til de etterlatte, til de som ellers er rammet av denne forferdelige naturkatastrofen, og til folket i Republikken Indonesia, uttaler kongen.

ELEKTRISK STEMNING: Kong Harald fikk salen til å le under slottsmiddagen for stortingsrepresentantene. Video: NRK Vis mer

Landet ble mandag rammet av et jorskjelv. Minst 268 mennesker livet.

Episenteret for jordskjelvet var ca 100 kilometer sørøst for Jakarta, landets hovedstad. Skjelvet hadde en styrke på 5,6.

Indonesias president besøkte tirsdag Cianjur-distriktet på Java, der skjelvet fikk hundrevis av bygninger til å rase sammen.

Widodo lovte å hjelpe til med gjenoppbyggingen, men understreker at de må bygges slik at de tåler nye skjelv. Alle som har mistet hjemmene sine, skal ifølge presidenten få rundt 60.000 kroner av myndighetene.

LES OGSÅ: - Angrer veldig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer