Kronprins Haakon:

Kommuneblemme: - Vært sånn i 15 år

Asker kommune valgte å holde Skaugum-dokumenter hemmelig.

SKAUGUM: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon bor på Skaugum. Nå har nylig kronprinsen fått ja på en søknad om å erstatte et fjøs på området. Foto: Lise Åserud / NTB
SKAUGUM: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon bor på Skaugum. Nå har nylig kronprinsen fått ja på en søknad om å erstatte et fjøs på området. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Tidligere denne uken ble det kjent at kronprins Haakon (48) har fått ja på en søknad om å erstatte et fjøs på Skaugum, med et helt nytt lagerbygg - som skal brukes i kommersiell lagerdrift. Det meldte Budstikka.

Fjøset som kronprinsen ønsker å rive er bygget i 1992. Alle inntekter knyttet til gården og bygninsmassen tilfaller kronprinsens enkeltmannsforetak.

Det som var oppsiktvekkende med saken, var imidlertid at Asker kommune hadde valgt å holde søknaden hemmelig.

Nå innrømmer kommunnen at dette ikke er første gang de ikke har gitt offentligheten innsyn i Skaugum-dokumenter.

- Vært sånn i 15 år

I en fersk sak fra Budstikka står det at Asker kommune har hatt som praksis i mange år å holde Skaugum-dokumenter hemmelig. Faktisk kan det ha pågått så lenge som i 15 år.

Ifølge kommunen skal det være snakk om rundt 15 til 20 saker, som handler om «alt fra teknisk anlegg i hovedhuset til søknadspliktige tiltak i hage og bruksendringer», ifølge Budstikka.

«Når det gjelder unntak fra offentligheten har kommunen hatt som praksis i mange år at alle saker relatert til Skaugum unndras offentlighet. Dette har med andre ord ikke kun omfattet kronprinsparets private bolig, men alt innenfor eiendommen. Dette har vært etter ønske fra Slottsforvaltningen - så også i denne saken», skriver kommunen i en e-post til lokalavisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer