Prins Harry:

Kommer til Norge på Valentinsdagen

Det britiske kongehuset bekreftet norgesbesøket til den britiske prinsen.

TIL NORGE: Det britiske kongehuset har bekreftet at Prins Harry kommer til Norge i midten av februar. Foto: NTB Scanpix
TIL NORGE: Det britiske kongehuset har bekreftet at Prins Harry kommer til Norge i midten av februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden meldte den britiske tabloidavisen Mirror at prins Harry (34), sammen med det britiske forsvaret, skal ta del i en militærøvelse i Norge.

Nå bekrefter også det britiske kongehuset at prins Harry skal ta turen over til Norge.

- Hertugen av Sussex skal besøkte øvelsen Clockwork for å feire 50-årsjubileet til operasjonen i Bardufoss i Norge torsdag 14. februar, skriver Kensington Palace på Twitter.

Uten kona

Dette betyr med andre ord at den britiske prinsen skal tilbringe Valentinsdagen i Norge, uten sin gravide kone, hertuginne Meghan (37).

Ifølge Mirror skal Meghan, som venter parets første barn i april, bli igjen i England mens ektemannen skal delta i Storbritannias største militærøvelse «mot Russland» på over 20 år.

- Prins Harry vil være fullstendig involvert i øvelsen, og han vil bli forelagt topphemmelige stridsplaner, har en ikke navngitt høytstående militærkilde uttalt til Mirror.

- Liten deltakelse

Selv om det råder stor usikkerhet rundt prins Harrys faktiske involvering i øvelsen, kunne det norske Forsvaret bekrefte tidligere denne måneden at det kommer britiske styrker til Norge i løpet av vinteren.

I FORSVARET: Prins Harry har vært en del av det britiske forsvaret i en årrekke. Her i 2015. Foto: NTB Scanpix
I FORSVARET: Prins Harry har vært en del av det britiske forsvaret i en årrekke. Her i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Her skal de delta på en type arktisk øvelse som avholdes på jevnlig basis - vanligvis i februar eller mars.

Major Elisabeth Eikeland, pressevakt ved Forsvarets operative hovedkvarter, uttalte imidlertid til Dagbladet at hun verken kunne bekrefte eller avkrefte prins Harrys deltakelse.

- Det skal være en samtrening i indre Troms, Porsangermoen og Harstad i løpet av vinteren. Opptil 2500 soldater fra Norge, Storbritannia, USA, Tyskland og Nederland deltar, opplyste hun til avisen, og la til følgende om prinsens eventuelle deltakelse:

- Det er opplysninger som britene selv sitter med. Vi vet ikke mer enn det vi har lest i avisene, sa hun.

«SKREMMENDE»: I desember 2018 ble de levende voksfigurene av hertuginne Meghan og prins Harry vist frem ved Madame Tussauds i Berlin. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Video: NTB Scanpix / Madame Tussauds Vis mer

Snart foreldre

At den britiske prinsen skal ta turen over til Norge, uten kona, vekker stor oppmerksomhet i internasjonale medier.

Ifølge utenlandske medier som People, er babyen ventet i april, bare to måneder etter at Harry har reist til Norge. Ifølge Mirror er årsaken til Meghans manglende tilstedeværelse grunnet «konsekvensene det kan gi å tilbringe tid i et av verdens mest krevende miljøer».

Helt siden oktober, da hertuginne Meghan kunne avsløre at hun venter sitt første barn med britiske prins Harry, har fans og utenlandsk presse spekulert voldsomt rundt den kommende babyen.

Under et offisielt oppdrag i Birkenhead i England tidligere denne måneden, avslørte imidlertid hertuginnen flere detaljer rundt graviditeten.

I møte med den oppmøtte fansen røpet hertuginnen at hun er seks måneder på vei. Hun skal også ha avslørt at hun ikke vet om den kommende babyen blir en gutt eller jente, ifølge Daily Mail.

LES OGSÅ: - Nå skal vi feire skikkelig

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer