Prinsesse Märtha Louise:

- Kommer til å savne denne utsikten

Prinsesse Märtha Louise selger ferieparadiset.

SELGES: Tidligere denne uken ble det kjent at prinsesse Märtha Louise selger ferieparadiset Bloksbjerg. Det er tydelig at det har betydd mye for Märtha. Foto: NTB Scanpix / Se og Hør
SELGES: Tidligere denne uken ble det kjent at prinsesse Märtha Louise selger ferieparadiset Bloksbjerg. Det er tydelig at det har betydd mye for Märtha. Foto: NTB Scanpix / Se og Hør Vis mer

I tirsdagens utgave av Se og Hør kunne man lese at prinsesse Märtha Louise (46) nå selger ferieparadiset, Bloksbjerg, ved Hankø.

Feriehuset har vært i kongefamilien i over 70 år, og store deler av familien har i en årrekke skapt sommerminner på den idylliske eiendommen.

At Bloksbjerg har betydd mye for kongefamilien og Märtha, er ingen hemmelighet, og det er nok med tungt hjerte prinsessen har valgt å selge.

I et nytt innlegg på sin Instagram-profil, forteller nemlig 46-åringen hva hun kommer til å savne fremover.

- Kommer til å savne denne utsikten, skriver prinsessen til et vakkert bilde etterfulgt av emneknaggen, «vakker morgen».

Märtha har tydelig kost seg på Bloksbjerg i år som tidligere år, og har delt flere blinkskudd med sine 46 700 følgere på Instagram.

Will miss this view. #beautifulmorning

Et innlegg delt av Märtha Louise (@martha_louise123)

Not so bad back home either. #sunset #nofilter #beautifulnorway #lovenorway #norway

Et innlegg delt av Märtha Louise (@martha_louise123)

Arv

Det var daværende kronprins Olav som kjøpte det herskapelige feriestedet i 1947. Etter hans bortgang i 1991, arvet kong Harald (81) eiendommen.

Huset har en fantastisk utsikt over Oslofjorden, og i 2001 arvet prinsesse Märtha Louise hytta hvor hun har tilbragt så å si hver sommer.

Også i år tilbragte hun sommerferien på Bloksbjerg, både med og uten barna Maud Angelica (15), Leah Isadora (13) og Emma Tallullah (9), som hun har sammen med Ari Behn (45).

- I år skal jeg være på hytta på Hankø sammen med barna, og litt uten barn. For sånn er det jo når man er skilt, sa hun i «Reiseradioen» på NRK i juli.

På 80-tallet ble Bloksbjerg utvidet med anneks og badstue, i regi av kong Harald og dronning Sonja (81). Samtidig ble hovedhuset pusset opp.

I senere tid, da Märtha og hennes daværende ektemann Ari Behn tok over huset, ble det bygget et 60 kvadratmeter stort basseng, utstyrt med eget badehus og garderober.

Bassenget har imidlertid stort sett bare bydd på problemer, da det i 2016 ble kjent at det enda ikke var ferdigstilt.

De siste årenes oppussing til side, prinsessen har tilbragt en rekke sommerferier på hytta som nå legges ut for salg, og har mange barndomsminner fra feriestedet.

ARVEGODS: Märtha arvet flotte Bloksbjerg fra kong Olav. Foto: Se og Hør
ARVEGODS: Märtha arvet flotte Bloksbjerg fra kong Olav. Foto: Se og Hør Vis mer

Hjemmefødsel

Kong Olav brukte i sin tid hytta som base da han var ute og seilte på Hankø. I flere år het det på folkemunne at «sommeren kom til Hankø når Kongen ankom - og K/S «Norge» la for anker utenfor».

Da kong Harald overtok sommerhuset, dro hele familien sammen til Bloksbjerg, der de koste seg med avslapping og vannaktiviteter.

Märtha og hennes familie har også en rekke gode minner fra feriehuset på Hankø. Blant annet ble datteren Leah Isadora født ved hjemmefødsel på Bloksbjerg i 2005.

Da prinsessen fylte 31 år i 2002, brøt hun og Ari kongelige tradisjoner da de feiret dagen alene på hytta. Også Aris 30-årsdag ble feiret der samme år.

I årene da Märtha og Ari var gift, dro de ved flere anledninger på festivalen «Føling i fjæra», som i mange år ble arrangert av sistnevnte og kameraten Harald Zwart (53) på Hankø.

LES OGSÅ: Avslørte forlovelse på direkten