KOMI-OPERA: "Jakten på Ari Behn" er noe så sjeldent som en humoristisk musikalopera, da med David Beckham (helt til venstre), Sandra Lyng Haugen og Ari Behn (helt til høyre) i hovedrollene...
KOMI-OPERA: "Jakten på Ari Behn" er noe så sjeldent som en humoristisk musikalopera, da med David Beckham (helt til venstre), Sandra Lyng Haugen og Ari Behn (helt til høyre) i hovedrollene...Vis mer

Kommer på "sin egen" opera?

Operamusikalen "Jakten på Ari Behn" har premiere fredag.

SEHER.NO: Forrige lørdag var den offisielle åpningen på Oslo Operafestival 2008.

Og blant de mest omtalte stykkene som settes opp i år, er den humoristiske norske operamusikalen "Jakten på Ari Behn".

Operafestivalen har, i regi av Einar Bjørge, samt brødrene Erlend og Thoralf Fagertun - som har skrevet musikk og tekst, satt opp et stykke som handler om kjendishysteri, galskap og ensomhet.

Og hovedrollen går da naturlig nok til selveste Ari Behn, eller, en "gal" mann som tror han er Ari Behn.

Stykket, som har premiere førstkommende fredag, dreier seg da om denne mannen, som blir innlagt på "galehus" med en annen mann som tror han er David Beckham, en kvinne som tror hun er tidligere "Idol"-deltager Sandra Lyng Haugen og en kvinne som tror hun er prinsesse Märtha Louise.

Hele plottet tykner imidlertid til når "Ari Behn" klarer å rømme og får både husets direktør og stab, politiet, pressen og prinsesse Märtha Louise etter seg.

Tirsdag ble en av de siste prøvene gjennomført, og Sehers reporter fikk være blant de første til å se deler av stykket.

Se videointervjuer med sangerne/skuespillerne lenger ned!

Men selv om stykket bruker navnet til 4 svært kjente personer, er det ikke parodiering det her er snakk om.

- Prøver ikke å drite ut Ari
Ifølge Johan Christer Novsjå, som spiller Ari Behn, forsøker de ikke å drite ut prinsessegemalen på noen måte.

Likevel innrømmer han humørfylt at det ikke har vært så altfor vanskelig å få frem rollefiguren til "Ari".

- Mye ligger automatisk tror jeg, og mye ligger i musikk og tekst og det hjelper meg veldig. Selvfølgelig har også kostyme hjulpet, sier sangeren og retter møysommelig på "Ari-skjerfet" han har rundt halsen:

- Det er jo ikke en parodi heller dette, det er mer en person som er litt stakkarslig det handler om. Så vi prøver ikke drite ut Ari på noen måte.

Sandra + David = Sant
Men det er ikke bare "Ari" som skaper dramatikk i oppsetningen. For etterhvert er det også duket for en liten romanse mellom selveste David Beckham og "Idol"-heltinne Sandra Lyng Haugen.

- Sandra blir blenda og veldig forelsket i David Beckham, og sammen bestemmer vi oss tilslutt for å ta av oss parykken og Beckham-skjorta og bli dem vi egentlig er, og et par da, forteller Lise Granden Berg, som spiller kvinnen som tror hun er tenåringsjenta Sandra.

Selv om stykket involverer litt humor på kjendisenes bekostning, tror sangerne at både Ari, Sandra og David ville synes det er ganske morsomt.

- Ja, jeg tror Ari ville sett på det med humor. Så han bør ta en tur på premieren, sier Johan og smiler lurt.

- En fantastisk figur
Komponist Erlend Fagertun har tidligere uttalt til Seher at det er flere grunner til at de har valgt å bruke "Ari" i stykket.

- Alle vi her synes han er en fantastisk figur. Han har hatt en utvikling fra å være nærmest ukjent til å bli superkjendis etter at han giftet seg med prinsessen. Han har alt, og det er den slags eventyrhistorie vi var ute etter, har Fagertun uttalt.

Behn skal ikke ha gitt tillatelse til at det blir satt opp et stykke "om" han, men ifølge Fagertun er han informert.

- Han har egentlig ikke gitt tillatelse, men han er informert. Og uansett er ikke dette et stykke som handler direkte om Ari Behn, det er et stykke som handler om en mann som tror han er Ari Behn.

Hør flere smakebiter fra stykket her! (ekstern link)

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Aris liv blir opera

Se videointervjuer med sangerne/skuespillerne nedenfor:[obj:media:6852]