Kronprins Haakon:

Kommer med avsløring

Åpner seg om matvanene.

NY KURS: Kronprins Haakon avslører at han har kuttet kjøtt fra menyen. Vil Kronprinsesse Mette-Marit også følge den nye trenden? Foto: Jan Langhaug / NTB
NY KURS: Kronprins Haakon avslører at han har kuttet kjøtt fra menyen. Vil Kronprinsesse Mette-Marit også følge den nye trenden? Foto: Jan Langhaug / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med 50-årsdagen avslører Se og Hør hvordan kronprins Haakon er - helt privat.

Et av temaene i den store saken er Haakons matvaner. På Skaugum spiser de ofte taco på fredagskveldene, som nordmenn flest, og Haakon kaster gjerne sammen en brownie fra Toro til kona kronprinsesse Mette-Marit (49) når hun fyller år.

Kronprinsen har tidligere fortalt at det går mye i fisk – og i kjøttkaker. Men i senere tid har han droppet kjøttet. I siste episode av NRKs serie «På tykk is» fikk Haakon spørsmål om han fortsatt er på «veggis-baggen», noe NRK har tekstet til «Er du fortsatt vegetarianer?».

- Ja, svarte Haakon!

Du kan lese hele saken om Haakon ved å trykke på billedlenken under:

Droppet kjøtt under feiring

Både prinsesse Ingrid Alexandra (19) og kronprinsesse Mette-Marit har også fortalt at de begrenser seg med kjøtt, og under prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon og 18-årsdag var kjøtt utelatt fra menyen!

Under EAT-konferansen i Stockholm 2018 åpnet kronprins Haakon opp om familiens matvaner fra talerstolen:

- På Skaugum har vi jobbet lenge med bærekraft. Jeg må si at dette er en evig læringsprosess. Vi jobber tett med Stiftelsen Miljøfyrtårn. De hjalp oss med å lage et system på avfall, innkjøp, resirkulering og så videre. Vi jobber også mye med restemat. I tillegg har vi hjemme begynt å servere mer fisk og mer vegetarmat enn før, sier Haakon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.