Prinsesse Madeleine:

Kommer ikke hjem til jul: - Trist

Coronapandemien har satt kjepper i hjula for årets julefeiring for prinsessen og familien.

KOMMER IKKE: Prinsesse Madeleine deler lørdag den triste nyheten om at hun og resten av familien ikke reiser til Sverige for å feire jul med resten av kongefamilien Foto: Robin Utrecht / REX / NTB
KOMMER IKKE: Prinsesse Madeleine deler lørdag den triste nyheten om at hun og resten av familien ikke reiser til Sverige for å feire jul med resten av kongefamilien Foto: Robin Utrecht / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg jul med stormskritt og det er nok flere som gleder seg stort til årets julefeiring. Det blir derimot en annerledes julefeiring for mange grunnet coronapandemien, og det er nok flere som ikke får reist hjem til jul i år, blant dem prinsesse Madeleine (38).

Hun bor til vanlig i Florida i USA sammen med familien sin, men har hvert år reist hjem til Sverige for å feire jul med resten av den svenske kongefamilien. Slik blir det altså ikke i år.

Det meddeler hun i et innlegg på Instagram.

«Det gjør meg trist at jeg i år ikke har muligheten til å dra hjem, men hjertet mitt er med hele Sverige», skriver hun.

Ifølge det svenske hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren var dette forventet, og kongefamilien skal ha visst om at prinsesse Madeleine og familien ikke kommer til å reise til Sverige i julen.

- Vi er i en pandemi, og det betyr at man må feire jul annerledes i år. Så familien blir i hjemmet sitt i Florida, sier Thorgren til Expressen.

BLIR I FLORIDA: Det blir en annerledes julefeiring for prinsesse Madeleine og familien i år. Her er de alle samlet i 2018. Foto: Utrecht Robin / Action Press / Rex / NTB
BLIR I FLORIDA: Det blir en annerledes julefeiring for prinsesse Madeleine og familien i år. Her er de alle samlet i 2018. Foto: Utrecht Robin / Action Press / Rex / NTB Vis mer

Resten av den svenske kongefamilien har også vært nødt til å endre juleplanene sine med tanke på pandemien.

- Mange familier som ikke har mulighet til å møtes i helgene denne julen, kan møtes digitalt i stedet. Det gjør også kongefamilien, legger Thorgren til.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sa svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

Savner hjemlandet

Florida er et av områdene i verden som er hardest rammet av pandemien med over en million smittede. I SVTs «Året med kongefamilien», lettet prinsessen nylig på sløret om hvordan livet har vært under corona.

- Hvis noen hadde fortalt meg at vi måtte holde oss innendørs i fem måneder, vet jeg ikke om jeg ville begynt å gråte eller le, sa hun i programmet.

Det har nå gått nesten et år siden familien har vært i Sverige, og i tv-programmet beskrev prinsessen savnet etter familien og vennene sine.

BURSDAG: 20. juli fylte vår helt egne kronprins Haakon 47 år. I den anledning hadde kronprinsesse Mette-Marit valgt å hylle ektemannen på Instagram. Video: Instagram / Crownprincessmm. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

- Barna spør nesten hver dag: «Når kan vi reise til Sverige?» Vi alle savner Sverige veldig mye, sa hun.

Nyheten om at prinsesse Madeleine og familien ikke kommer til Sverige i jula kommer bare kort tid etter at prins Carl Philip (41) og prinsesse Sofia (36) delte nyheten om at de skal utvide familien nok en gang.

- Vi er glade og forventningsfulle, og ser fram til å ønske velkommen vårt tredje barn - et søsken til prins Alexander og prins Gabriel. Et nytt lite medlem i vår familie, sa paret i en pressemelding.

Viste fram magen

Forrige uke bestemte den voksende familien seg også for å dele en liten Lucia-hilsen til det svense folket, og på bildet kunne man tydelig skimte den voksende magen til prinsessen.

«Vi ønsker alle en fin tredje søndag i advent og en bra Lucia-feiring. Vi vil også uttrykke et stort takk til alle fine gratulasjoner til vår voksende familie», skrev de på Instagram.

Det som overrasket med bildet, var at dette var første gang prinsesse Sofia viste frem magen.

VISTE FREM MAGEN: Forrige uke kunngjorde prinsesse Sofia sitt tredje svangerskap. Allerede nå viser hun frem magen - etter å ha holdt den skjult på finulig vis i flere uker. Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna
VISTE FREM MAGEN: Forrige uke kunngjorde prinsesse Sofia sitt tredje svangerskap. Allerede nå viser hun frem magen - etter å ha holdt den skjult på finulig vis i flere uker. Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna Vis mer

Expressen skrev nemlig at hun har gjort alt i sin makt den siste tiden for å skjule at hun snart skulle bli mor igjen - på finurlig vis.

Løse bukser, høye midjer, formløse kjoler og taktiske poseringer er knep hun har benyttet seg av den siste tiden. Det har hun også gjort gjennom sine tidligere svangerskap.

NY SERIE: Prinsesse Sofia forteller åpenhjertig at hun har slitt med å finne ro i prinsesserollen i en ny dokumentar på svensk tv. Vis mer

Hoffet har selv bekreftet at prinsesse Sofia gjorde det hun kunne for å bære på hemmeligheten så lenge som mulig.

- Først og fremst er prins Carl Philip og prinsesse Sofia veldig glade og forventningsfulle. Det gjelder også for kongefamilien, som har kjent til dette i en stund, sa informasjonssjef ved det svenske hoffet, Margareta Thorgren, og fortsatte:

- Det er en gledelig beskjed at prinseparet nå venter barn, i en tid som ellers har vært så dyster. Et barn er alltid velkomment, sa hun videre.

LES OGSÅ: Ut mot rykteflom: - Hjerteskjærende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer