KOMMA-FORVIRRING: Endringene fører til at hertugparet blir titulert på samme måte som fraskilte kvinner i kongefamilien.
KOMMA-FORVIRRING: Endringene fører til at hertugparet blir titulert på samme måte som fraskilte kvinner i kongefamilien. Vis mer

Det britiske kongehuset

Komma skaper full forvirring

Hertugparet av Sussex mister sine kongelige titler. Deres nye tiltalemåte får imidlertid flere til å reagere.

Publisert

Hertugparet av Sussex, Harry og Meghan, har siden de kunngjorde sitt forhold tatt opp stor plass i både britisk og internasjonal presse. Neppe like mye som de siste ukene, etter at de gikk ut med beslutningen om å trekke seg fra sine kongelige plikter.

Lørdag ble det klart at paret mister titlene Hennes/Hans Kongelige Høyhet. De får heller ikke lenger apanasje, og de har sagt seg villige til å tilbakebetale midlene de har mottatt for å pusse opp deres hjem i England - Frogmore Cottage.

Fortsatt er det en rekke saker å ta stilling til før paret begynner sitt nye liv som mer anonyme medlemmer av den britiske kongefamilien.

Mandag ble de gjenforent i Canada, etter krisemøtet på Slottet, og dronning Elizabeths innfrielse av parets krav.

Skrivemåte for fraskilte

Sky News skriver at paret nå vil bli titulert Harry, hertug av Sussex, og Meghan, hertuginne av Sussex.

Selv om de færreste stusser over kommaet i tittelen, er det en oppsiktsvekkende detalj. Nettstedet skriver nemlig at kommaet tidligere bare har vært brukt for fraskilte kvinner av kongefamilien, som prinsesse Diana og Sarah Ferguson.

Skys kongehusekspert Alastair Bruce mener imidlertid at dette gir feil signaler.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Skal revurdere

Buckingham Palace sier til nettstedet at de på sikt vil avgjøre om tituleringen blir endelig, og flere internasjonale medier har fanget opp at Slottet skal revurdere tituleringen. Slottet skal ifølge avisa konferere med sin ekspert på titulering før de lander på en avgjørelse.

Flere går også så langt som å kalle det en «bommert».

Tirsdag skapte hertugparet på nytt overskrifter da det kom fram at deres advokater truet med søksmål etter at paparazzifotografer hadde tatt bilder av Meghan i Canada.

Ifølge Sky News mener parets advokater at bildene var tatt uten hertuginnens samtykke, og at fotografene gjemte seg i busker og spionerte på henne.

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

Uttalte seg for første gang

Søndag brøt prins Harry tausheten om det som i tabloidpressen har fått navnet Megxit».

Under en tale for støttespillere for den veldedige organisasjonen Sentebale fortalte prins Harry at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å trekke seg tilbake fra den kongelige familien. Han forsikret at avgjørelsen ikke var enkel, og fortalte at det var mange måneder med samtaler etter mange års utfordringer.

- Jeg vet at jeg ikke alltid har fått det til riktig, men så langt dette går, var det virkelig ikke noe annet valg, sa prinsen.

- Vårt håp var å fortsette å tjene dronningen, samveldet og mine militære forbindelser, men uten offentlig finansiering. Dessverre var det ikke mulig. Jeg har akseptert dette, vel vitende om at det ikke endrer hvem jeg er eller hvor engasjert jeg er.

LES OGSÅ: Prins Harrys nye jobbtilbud

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer