Michael Lehrer:

Komiker (44) er død

Døde etter lang tids sykdom.

DØD: Komiker Michael Lehrer ble 44 år gammel. Foto: Instagram/Michael_Lehrer_ALS
DØD: Komiker Michael Lehrer ble 44 år gammel. Foto: Instagram/Michael_Lehrer_ALS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Komiker Michael Lehrer er død, 44 år gammel. Det skriver Deadline. Lehrer var tidligere en del av humorprosjektet «The Second City».

Komikeren ble diagnostisert med Amyotrofisk lateral sklerose (ALS) i 2017, men det satte ikke en stopper for stand-up-karrieren med det første. Lehrer brukte sykdommen i sketsjene sine, og snakket åpent om hvordan ALS påvirket ham.

Ifølge Helse Norge er ALS en sjelden nervesykdom der nerveceller i hjernen og ryggmargen svinner hen og blir borte. Dette medfører gradvis økende lammelser og muskelsvinn, og hos noen kognitive vansker.

Kjæresten hans Colette Montague har uttalt overfor Chicago SunTimes at han «døde på egne premisser».

HODET SKIFTET FORM: Trebarnsmora Teneal Bernardd fra Idaho skulle farge håret sitt mørkere med hjemmefarge, da ting gikk skikkelig galt. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

- Han var ikke suicidal i det hele tatt. Medisinsk hjelp til å dø var den tøffeste avgjørelsen han noensinne tok, forteller hun til avisen.

Lehrers etterlater seg kjæresten og sønnen Colin. I tillegg er også en hel fanskare etterlatt i sorg, og mange uttrykker sin sorg på Twitter.

«Tidligere i dag mistet vi en av de morsomste komikerne noensinne. De fleste ville mistet seg selv hvis de ble diagnostisert med ALS, men Michael Lehrer tok det og gjorde hans gjenværende tid på jorden hans bitch. Livet blir mindre morsomt uten deg», har en skrevet.

LES OGSÅ: Funnet død under gulv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer