Kronprins Haakon:

- Kom som et sjokk

- Jeg savner han, skriver kronprins Haakon om avdøde Ari Behn i boken «Haakon - historier om en tronarving».

NY BOK: Kronprins Haakon åpner opp om Ari Behns bortgang i sin nyeste bok. Foto: Lise Åserud / NTB
NY BOK: Kronprins Haakon åpner opp om Ari Behns bortgang i sin nyeste bok. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag kom endelig boken til kronprins Haakon (50) «Haakon - historier om en tronarving». I boken tar kronprinsen for seg en rekke tidligere hendelser i den mye omtalte kongefamilien.

I tillegg til å fortelle åpent om blant annet mediekjøret da forholdet hans til kronprinsesse (50) Mette-Marit ble kjent, deler også kronprinsen ærlig om da hans tidligere svigerbror Ari Behn gikk bort, 47 år gammel.

Det var i romjulen i 2019 at nyheten kom om at trebarnsfaren Ari Behn var død.

FORFULGT: I «Märtha» på TV 2 snakket prinsesse Märtha Louise ut om forholdet til Ari Behn. Hun beskrev den første tiden som «ganske spesiell», og fortalte at de ble forfulgt 24 timer i døgnet. Video: TV 2 Vis mer

«Vi var ikke alltid enige, Märtha, Ari, Mette og jeg, men jeg opplevde at vi hjalp hverandre, at vi var et team som ville hverandre vel. Jeg ville at de skulle føle frihet til å finne sin vei, og få det til å funke for oss alle», skriver kronprinsen.

Behn beskrives som en viktig person i familien, og en person som de tilsynelatende hadde et godt forhold til. Da det ble slutt mellom han og Märtha, skal det ha påvirket dynamikken.

«Jeg skal være varsom med å analysere hva som skjedde inni han. Da han og Märtha gikk fra hverandre, møttes vi sjeldnere. Jeg visste at han hadde det vanskelig, men dødsfallet kom som et sjokk».

Han beskriver Behn som «lynende intelligent» og forteller at han er glad for å ha hatt ham i livet sitt.

Leah Behn åpner opp om farens bortgang i «Powerwomen Norge». Video: «Powerwomen Norge»/Viaplay. Vis mer

«Jeg opplevde at han hadde selvinnsikt, både på det han ønsket å være bedre på, og på det han var god på. Han hadde en klar forståelse av sine talenter. Men han forsto det kanskje ikke hele tiden. Jeg savner han».

Kronprinsen er onkel til Behns tre barn Maud Angelica (20), Leah Isadora (18) og Emma Tallulah (14). Tidligere i år ble det kjent at prinsesse Märtha Louise (52) gifter seg med Durek Verrett (48) i Geiranger neste år.

Forholdet mellom prinsessen og Verrett ble først kjent i 2019, og i juni i fjor forlovet de seg. Det har tidvis stormet rundt paret, blant annet da de sammen dro ut på foredragsturneen «The Princess and the Shaman» i 2019.

Prinsesse Märtha Louise fortalte om livvakt-drama på «Jaget», men ville ikke svare om bryllupet. Video: Celina Morken / Rød Løper Vis mer

I boken åpner kronprins Haakon seg også om forholdet til Verrett.

«Jeg vil også få frem at jeg er glad i søsteren min og at jeg setter pris på Durek. Det har vært veldig spennende å bli kjent med han. Vi er jo forskjellig på mange måter, og det gjør det også interessant å være sammen med han».

LES OGSÅ: - Noen utnyttet pappa

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer