Prins Nikolai og prins Felix:

- Kom som et sjokk

Sommeren for to år siden tok en dramatisk vending for den danske kongefamilien.

BARNEBARN: Dronning Margrethe med sine to eldste barnebarn, prins Nikolai og prins Felix. Foto: Shutterstock / NTB
BARNEBARN: Dronning Margrethe med sine to eldste barnebarn, prins Nikolai og prins Felix. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren for to år siden kom det en kongelig oppdatering som satte en støkk i hele Danmark. Prins Joachim (53) var innlagt på sykehus med blodpropp i hjernen. Etter en operasjon og flere dager på intensivavdelingen ble han skrevet ut.

Innleggelsen skjedde bare to dager etter prinsen feiret sønnen, prins Felix' (19), 18-årsdag sammen med sine barn, grevinne Alexandra (57) og prinsesse Marie (46) på dronningens vinslott i Frankrike.

I et nytt, eksklusivt intervju med Billed Bladet åpner hans to eldste barn, prins Nikolai (22) og prins Felix seg om den tøffe tiden da faren ble syk.

- Man blir redd

- Vi hadde egentlig akkurat sagt farvel på dagen og var på vei hjem fra ferie sammen. Så det kom som et sjokk for oss alle. Selvfølgelig vil man gjerne være der for å hjelpe, men jeg er glad for at vi ble spart for en så grusom opplevelse, sier Nikolai.

Både han og lillebror Felix forteller at de var svært bekymret i dagene etter innleggelsen.

- Vi ringtes hver dag og fikk en status på helsen hans. Jeg tror ikke at det er noe man tenkte så mye over. Verden sto på et vis stille. Det er klart man blir redd, og vi kan bare prise oss lykkelige over at det har gått som det har gått, sier Nikolai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.