Prins Nikolai og prins Felix:

- Kom som et sjokk

Sommeren for to år siden tok en dramatisk vending for den danske kongefamilien.

BARNEBARN: Dronning Margrethe med sine to eldste barnebarn, prins Nikolai og prins Felix. Foto: Shutterstock / NTB
BARNEBARN: Dronning Margrethe med sine to eldste barnebarn, prins Nikolai og prins Felix. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren for to år siden kom det en kongelig oppdatering som satte en støkk i hele Danmark. Prins Joachim (53) var innlagt på sykehus med blodpropp i hjernen. Etter en operasjon og flere dager på intensivavdelingen ble han skrevet ut.

Innleggelsen skjedde bare to dager etter prinsen feiret sønnen, prins Felix' (19), 18-årsdag sammen med sine barn, grevinne Alexandra (57) og prinsesse Marie (46) på dronningens vinslott i Frankrike.

I et nytt, eksklusivt intervju med Billed Bladet åpner hans to eldste barn, prins Nikolai (22) og prins Felix seg om den tøffe tiden da faren ble syk.

BLODPROPP: Kongehus-ekspert Caroline Vagle tror danskene nå er bekymret, etter at Prins Joachim fredag kveld ble innlagt på sykehus for blodpropp. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

- Man blir redd

- Vi hadde egentlig akkurat sagt farvel på dagen og var på vei hjem fra ferie sammen. Så det kom som et sjokk for oss alle. Selvfølgelig vil man gjerne være der for å hjelpe, men jeg er glad for at vi ble spart for en så grusom opplevelse, sier Nikolai.

Både han og lillebror Felix forteller at de var svært bekymret i dagene etter innleggelsen.

- Vi ringtes hver dag og fikk en status på helsen hans. Jeg tror ikke at det er noe man tenkte så mye over. Verden sto på et vis stille. Det er klart man blir redd, og vi kan bare prise oss lykkelige over at det har gått som det har gått, sier Nikolai.

STOR FAMILIE: Prinsebrødrene med hele sin nærmeste familie. F.v. bak: prinsesse Marie, prins Joackim, prins Nikolai, grevinne Alexandra og prins Felix. Foran: Prins Henrik og prinsesse Athena. Foto: Ronbog Lars/Action Press/REX/NTB
STOR FAMILIE: Prinsebrødrene med hele sin nærmeste familie. F.v. bak: prinsesse Marie, prins Joackim, prins Nikolai, grevinne Alexandra og prins Felix. Foran: Prins Henrik og prinsesse Athena. Foto: Ronbog Lars/Action Press/REX/NTB Vis mer

Han legger avslutningsvis til at han er dypt takknemlig for at faren er i bedre form enn noen gang i dag.

HOLD UT: Kong Harald var i kjent stil spøkefull da han talte i barnebarnet 18-årsdag. Video: NRK. Vis mer

Hyller kona

Tidligere i år fortalte 53-åringen selv om den skremmende opplevelsen, og takket kona for at det gikk bra.

- Jeg har det bra. Jeg har kommet meg helt over det. Jeg var helt utrolig heldig og har vært det hele veien. Det kan jeg takke deg for, sa prinsen og siktet til prinsesse Marie.

- Jeg hadde ikke sittet her hvis det ikke var for min kone. Du var den første som hjalp meg. Det var ikke et vendepunkt i livet mitt, men det var et utropstegn, la han til.

LES OGSÅ: Prinsesse Ingrid Alexandra tildelt hemmelig gave

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer