Hertuginne Meghan og hertuginne Kate:

Kom sammen i fjor - ikke i år

Hertuginnene dukket opp hver for seg på tribunen under den årlige tennisturneringen.

HVER FOR SEG: Hertuginne Meghan og hertuginne Kate skapte store overskrifter i fjor da de dukket opp sammen under den årlige tennisturneringen i London. I år tok de derimot en helomvending og kom hver for seg. Foto: NTB Scanpix
HVER FOR SEG: Hertuginne Meghan og hertuginne Kate skapte store overskrifter i fjor da de dukket opp sammen under den årlige tennisturneringen i London. I år tok de derimot en helomvending og kom hver for seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertuginne Kate (37) og hertuginne Meghan (37) dukket opp på sin første opptreden uten ektemennene i fjor sommer under Wimbledon-turneringen i London. Svigerinnenes tilstedeværelse gikk naturlig nok ikke forbi i stillhet og de ble fulgt tett av britiske medier.

Stemningen mellom dem, den gang, så ut til å være upåklagelig der de satt på tennistribunen for å følge den avgjørende kampen mellom tennisstjernene Angelique Kerber (31) og Serena Williams (37).

JENTEPRAT: Svigerinnene så ut til å ha mye å snakke om på første rad på Wimbledon-tribunen i fjor. Foto: NTB Scanpix
JENTEPRAT: Svigerinnene så ut til å ha mye å snakke om på første rad på Wimbledon-tribunen i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bildene fra tribunen av de mye omtalte hertuginnene sto i sterk kontrast til de ulike påstandene om en mulig isfront mellom dem som florerte i tabloidpressen, og som for øvrig i etterkant har fortsatt å florere.

Dukket opp alene

Onsdag var det igjen duket for tenniskamp mellom den verdenskjente tennisspilleren Serena Williams og Kaja Juvan. Denne gangen dukket imidlertid hertuginne Meghan opp på tribunen uten hertuginne Kate.

STORKOSTE SEG: Hertuginne Meghan så ut til å stortrives som publikum under den årlige tennisturneringen. Foto: NTB Scanpix
STORKOSTE SEG: Hertuginne Meghan så ut til å stortrives som publikum under den årlige tennisturneringen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
STRÅLENDE HUMØR: Meghan var i særdeles godt humør der hun satt på tribunen for å heie frem veninnen, Serena Williams. Foto: NTB Scanpix
STRÅLENDE HUMØR: Meghan var i særdeles godt humør der hun satt på tribunen for å heie frem veninnen, Serena Williams. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertuginne Kate var selv til stede på samme tribune to dager tidligere, men valgte altså å ikke dra sammen med svigerinnen i år.

At Meghan dro alene så ikke ut til å legge noen demper på humøret. Hertuginnen var et eneste stort smil der hun satt på tribunen for å heie frem venninnen, Serena. For anledningen hadde hun tatt på seg et svært enkelt, men elegant antrekk bestående av en hvit jakke, sort topp, jeans, hatt og solbriller.

HEIET: Hertuginne Kate var å se på tribunen to dager tidligere. Foto: NTB Scanpix
HEIET: Hertuginne Kate var å se på tribunen to dager tidligere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ble ikke invitert

Det har som tidligere nevnt vært utallige rykteflommer om vennskapet mellom hertuginne Meghan og hertuginne Kate, og selv om de angivelig skal ha skværet opp, har ingen av partene uttalt seg om forholdet de har til hverandre.

I januar kunne Daily Mail avsløre nok en detalj som styrket spekulasjonene om at det er dårlig stemning mellom Kate og Meghan.

Prins Harry og hans kone skal nemlig ikke ha blitt invitert til å feire hertuginne Kates 37-årsdag i januar, ifølge tabloidavisen.

Hertuginne Kate feiret den store dagen med en søndagslunsj på landstedet Anmer Hall i nærhæten av Sandringham i Norfolk - men altså uten at svogeren og svigerinnen var til stede.

Tidligere på dagen skal de ha vært i en gudstjeneste i Sandringham med dronning Elizabeth (92), sa en kongelig kilde til Entertainment Tonight.

Kommer ikke overens

Det har også gått rykter om dårlig stemning mellom prinsebrødrene, spesielt da nyheten kom om at prins Harry (34) og Meghan flyttet ut fra Kensington Palace, der prins William (37) og Kate bor.

Ifølge en kilde til The Sun var planen i utgangspunktet at Harry og Meghan skulle flytte ut av huset innenfor Kensington Palace sine gjerder, og inn i en av hovedleilighetene. Men slik ble det altså ikke.

- Det har vært litt spenning mellom brødrene, uttalte en kilde ved Kensington Palace til avisen.

I etterkant kom det frem at den angivelige spenningen mellom brødrene skyldes at deres koner, som tidligere nevnt, ikke skal like hverandre.

- Kate og Meghan er to veldig forskjellige mennesker. De kommer ikke så bra overens, avslørte en kilde til Daily Mail.

AVSLØRENDE: Kate ville gjerne være en mentor for Meghan, men nykomlingen ville gjøre ting på sin egen måte. På slottsbalkongen i fjor, var stemningen mellom dem tilsynelatende også kjølig. Foto: NTB scanpix
AVSLØRENDE: Kate ville gjerne være en mentor for Meghan, men nykomlingen ville gjøre ting på sin egen måte. På slottsbalkongen i fjor, var stemningen mellom dem tilsynelatende også kjølig. Foto: NTB scanpix Vis mer

Akkurat hva Kate og Meghan angivelig skal være uenige om, er foreløpig ukjent. Ifølge Metro skal det ha noe med hvordan Meghans tidligere Hollywood-status har snudd den britiske kongefamilien på hodet.

Hertuginne Kate, som har brukt årevis på å opparbeide seg et image som «den perfekte kongelige», sitter med en følelse av at hertuginne Meghan nå stjeler all oppmerksomheten, har også en kilde hevdet til In Touch.

- De snakker så vidt med hverandre. Popularitetskonkurransen skaper en anspent stemning, fortsatte kilden.

HERTUGINNE-LOOK: Se og Hørs skjønnhetsekspert Cecilie Krogh viser deg hvordan du lager den tilfeldige, men likevel perfekte, hårknuten til Meghan Markle - helt selv hjemme på badet. Vis mer

Trakk seg ut fra samarbeidet

Nylig brøt prins Harry og hertuginne Meghan også samarbeidet med hertugparet, Kate og William. Dette på grunnlag av at Harry og Meghan ønsket å gå i en mer selvstendig retning som kongelige.

Det var Kensington Palace som annonserte nyheten, og saken ble omtalt av en rekke medier, deriblant Fox News.

- Hertugen og hertuginnen av Sussex vil etablere sin egen veldedig organisasjon med overgangsstøtte fra The Royal Foundation. Samtidig vil begge parene fortsette å jobbe sammen med prosjekter i fremtiden, blant annet med organisasjonens mentale helseprogram, sto det blant annet i kunngjøringen.

FLYTTET UT: Tidligere i år flyttet Meghan og Harry ut fra Kensington Palace hvor William og Kate bor. Foto: NTB Scanpix
FLYTTET UT: Tidligere i år flyttet Meghan og Harry ut fra Kensington Palace hvor William og Kate bor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Organisasjonen de trekker seg ut av, heter «The Royal Foundation» og har vært et samarbeid mellom de to prinsene og deres koner. Organisasjonen ble opprettet for ti år siden.

Det betyr at William og Kate blir nødt til å drive organisasjonen videre på egenhånd. Meghan og Harry vil etablere en ny, selvstending stiftelse som de skal drive på egenhånd.

LES OGSÅ: Syv ord Meghan ikke får si