Kong Charles:

Kom med stikk

- Franskmennene har vin, britene har humor.

HYGGET SEG: Kong Charles og Frankrikes president Emmanuel Macron drikker etter å ha skålet under en statsbankett på slottet i Versailles. Foto: Daniel Leal / POOL / AFP / NTB
HYGGET SEG: Kong Charles og Frankrikes president Emmanuel Macron drikker etter å ha skålet under en statsbankett på slottet i Versailles. Foto: Daniel Leal / POOL / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britenes kong Charles (74) og dronning Camilla (76) deltok onsdag kveld på en storslått bankett på selveste Versailles-palasset i Frankrike, holdt av president Emmanuel Macron (45) og hans kone Brigitte Macron (70).

Statsbesøket som er på tre dager, skulle opprinnelig finne sted for et halvt år siden da Charles og Camilla var på sin første internasjonale turné som konge og dronning, men på grunn av protester og opprør i forbindelse med endringer i pensjonsordningen for franske arbeidere, ble statsbesøket utsatt, meldte The Independent.

Verdens øyne var nok en gang rettet mot Storbritannia og store kongelige øyeblikk da kong Charles ble kronet 6. mai. Sky News har analysert hva som ble sagt under den store dagen. Video: AP. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

Blant de 160 gjestene som var til stede, dukket det også opp flere kjente fjes, deriblant Rolling Stones-vokalist Mick Jagger (80) og skuespiller Hught Grant (63).

Det er derimot alt annet enn de celebre gjestene som har fått mest oppmerksomhet. Ifølge The Telegraph er det nå kong Charles' ordvalg under talen som vekker oppsikt.

HYGGET SEG: Kong Charles og president Emmanuel Macron. Foto: Ludovic Marin / AFP / NTB
HYGGET SEG: Kong Charles og president Emmanuel Macron. Foto: Ludovic Marin / AFP / NTB Vis mer

Under kveldens festligheter hadde Charles og Macron angivelig flere dype samtaler og så ut til å hygge seg i hverandres selskap med noe godt i glasset. Førstnevnte holdt også tale for gjestene og mimret tilbake til et statsbesøk gjort av dronning Elizabeth i 1972.

- Ambassaden vår prøvde å bringe flere kasser med engelsk vin over fra Hampshire til banketten, bare for å bli forhindret av en tollmann på Orly, sa kong Charles.

Dronning Camilla fikk en litt uvanlig gave. Reporter: Nora Skavhaug/Rød Løper. Video: Tiktok/@_tomsteel. Vis mer

Videre kom han med et aldri så lite stikk til franskmennene.

- På den tiden var det ikke noe som het «engelsk vin»... Som Roland Topor antok, «franskmennene har vin, britene har humor».

Kong Charles snakket også varmt om det «langvarige forholdet» mellom Frankrike og Storbritannia, og benyttet anledningen til å mimre tilbake til Macrons rørende gest i kjølvannet av dronning Elisabeths bortgang i september 2022.

- Dine ord på den tiden betydde mye for oss også, var blant det Charles sa til presidenten.

Rojale gjester fra hele Norden var samlet for å feire kong Carl Gustafs 50 år på tronen. Men det var et yngre familiemedlem som stjal oppmerksomheten. Video: AP, NTB, John Eneroth / Expressen. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

LES OGSÅ: Vekker oppsikt: - Sjeldent syn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer