- VISSTE INGENTING: Ari Behn kjenner ikke til at noen i hans slekt skal ha vært frontkjempere, slik NRK-journalist Eirik Veum, hevder i sin nye bok. Foto: SCANPIX
- VISSTE INGENTING: Ari Behn kjenner ikke til at noen i hans slekt skal ha vært frontkjempere, slik NRK-journalist Eirik Veum, hevder i sin nye bok. Foto: SCANPIXVis mer

Kobles til frontkjempere

- Dette var helt ukjent for meg, sier Ari Behn.

SEHER.NO: Ari Behn (36) reagerer med undring etter at to av hans slektninger blir trukket frem som frontkjempere for nazi-Tyskland i en ny bok, ifølge VG.

Frontkjemperne i boken "De som falt - nordmenn i tysk krigstjeneste" nevnes ikke med navn, men omtales ifølge avisa som "Behn-karene".

I bok nevnes det også at disse er i slekt med Ari Behn.

Ifølge forfatteren - NRK-journalisten Eirik Veum - valgte etterkommerne han snakket med, at navnene skulle hemmeligholdes i boka.

Ari Behn hevder hverken han eller hans mor Marianne Behn hevder de kjenner til noen frontkjempere i familien.

- Dette var helt ukjent for meg. Dette må være mennesker langt ute i slekten. Jeg fikk vite det av forlaget til Veum, NRK Aktivum, torsdag. Lovlig sent, etter mitt syn.

- Jeg snakker ofte med min mormor. Hun har aldri nevnt det, sier Ari Behn til VG.

Veum ser ikke noe galt i å navngi Ari som en etterkommer etter en frontkjemper i boka.

Han hevder Aris nye rolle i kongehuset har fått mange frontkjempere til å føle at de har kommet tilbake i det norske samfunnet.

- At et medlem av en "ærverdig frontkjemperslekt" nå er blitt medlem av kongehuset anser de som det endelige beviset på at de er like mye verdt som andre.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: - Jeg forventer mye juling