Prins Philip er død:

Klagestorm etter prinsens dødsfall

Sinte briter er alt annet enn fornøyde med BBC.

GÅTT BORT: Prins Philip har gått bort 99 år hammel. Se og Hørs kongehusekspert tror dødsfallet kan bli samlende for de britiske kongehuset. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag kom den triste beskjeden om at britiske prins Philip, hertugen av Edinburgh, hadde gått bort. Han ble 99 år gammel.

Som følge av dødsfallet, som har etterlatt millioner av mennesker i sorg, har også BBC gått over til sørgemodus. Det skjer i forbindelse med den nasjonale sørgeperioden i Storbritannia, som vil foregå de neste syv dagene.

Planlagte sendinger har blitt innstilt, og byttet ut med spesialprogrammer med svartkledde nyhetsankere gjennom hele dagen. Det melder NTB.

Det har imidlertid fått ivrige tv-seere til å rase.

SÅPEOPERA: Det britiske kongehuset sier de er lei seg. - Dette er en såpeopera, bare på ekte, sier Se og Hørs kongehusekspert til Dagbladet TV om situasjonen som har oppstått. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet TV Vis mer

For omfattende

De nevnte spesialprogrammene har nemlig tatt plassen til andre populære programmet, deriblant kokkekonkurransen «MasterChef». I stedet blir det sendt serier om den avdøde prinsen.

BBC1 og BBC2 har i tillegg valgt å sende de samme programmene, og BBCs radiokanaler har kun spilt dempet musikk.

Enkelte briter mener imidlertid det er på sin plass med denne typen av respekt for 99-åringen. Andre mener det har vært litt i meste laget.

BBC har nemlig det siste døgnet mottatt så mange klager at de har laget en egen nettside, der publikum kan registrere klager hvis de opplever at tv-dekningen blir for omfattende, ifølge NTB.

De skriver også at det foreløpig ikke er kjent hvor mange mennesker som har klaget.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

I sorg

Hele familien, og ikke minst dronningen, er naturligvis preget av dødsfallet. Det bekreftet grevinne Sophie (56), som er gift med prins Edward (57), sønn av Elizabeth og Philip, overfor britisk presse tidligere lørdag.

Grevinnen var tårevåt da hun uttalte seg om dronningen til Sky News' hoffreporter etter å ha besøkt Windsor Castle.

- Dronningen har vært fantastisk, sier hun om svigermoren.

Se og Hørs kongehusekspert sa fredag at prins Philip har vært en viktig støtte for dronningen gjennom store deler av livet hennes.

- Han har stått støtt ved hennes side nesten et helt liv, og tomrommet han etterlater seg vil bli stort. De to har det siste året nærmest levd i tosomhet på grunn av pandemien, sa Vagle.

LES OGSÅ: 70 år med intriger, romantikk og plikter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer