- Kjolen er tidløs

Mannen som laget kronprisesse Mette-Marits brudekjole, mener den er like aktuell i dag som for 10 år siden.

FLOTT BRUD: Brudekjolen var laget i tyll og hadde et langt enkelt slep. Foto: SCANPIX
FLOTT BRUD: Brudekjolen var laget i tyll og hadde et langt enkelt slep. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: 1,7 millioner nordmenn fulgte spent med da Mette-Marit (38) for nøyaktig ti år siden - den 25. august 2001 - sa ja til sin Haakon (38) i Oslo Domkirke. Som i forbindelse med andre kongelige bryllup var det stor spenning knyttet til valg av kjole. Da kvinnen av folket gikk opp midtgangen i sin hvite, elegante tyllkjole, tok hun pusten fra de fleste.

LES OGSÅ: Se Mette-Marits ekstreme forvandling!

Designer Ove Harder Finseth (46) så nylig kjolen sin igjen på Kunstindustrimuseet i Trondheim og er like fornøyd ti år etter.

- Jeg synes den er blant de fineste av de kongelige kjolene. Den følger bruden og får frem personligheten hennes, sier Finseth til Seher.no.

Klesskaperen mener kjolens enkle design er en av årsakene til at den ikke har blitt umoderne.

- Enkelheten og renheten i kjolen gjør at den er like fin i dag.

Bildene av kjolen gikk verden rundt, og de fleste nordmenn husker hvordan bruden strålte på bryllupsdagen. Finseth forteller at han ikke tenkte på det tidløse da han laget den.

- Det tenkte jeg ikke på. Jeg lager klær til en personlighet ikke til en trend. Bruden ønsket seg en enkel kjole og derfor ble det slik.

Mange kongelige har gitt hverandre sitt ja den siste tiden. I april fikk Prins William sin Kate og 1. juli var det staselig bryllup i Monaco. Designeren synes flere av de kongelige kjolene er for overdådige.

- De er for store med for langt slep. Brudens bevegelser blir ikke naturlige med for mye tyll og krinoliner. Du finner ikke personen i kjolen, mener han.  

Det tok mye tid og kronprinsessen prøvde kjolen mange ganger før den var klar. Finseth hadde bare holdt på i to år da han fikk det ærefulle oppdraget.

- Det var ingenting jeg hadde forventet. Jeg trodde hun skulle bruke en designer med lang erfaring. Prosjektet var hemmelig, så jeg hadde ingen å rådføre meg med. Det var både en morsom og krevende prosess.  
   

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Hun har nok sydd inn kjolen både én og to ganger

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer