Kjøkken til 1.000.000

De danske skattebetalerne må punge ut når Frederik og Mary skal flytte inn.

DYRE I DRIFT: Danskene synes at det koster like mye som det smaker. Kronprinsparet kjøpte kjøkken til en million kroner... Foto: All Over Press
DYRE I DRIFT: Danskene synes at det koster like mye som det smaker. Kronprinsparet kjøpte kjøkken til en million kroner... Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pengene flyr!


Mary og Frederik har dyre vaner - også på kjøkkenet...


Paret har nemlig forelsket seg i et ytterst eksklusivt, italiensk kjøkken av merket Olis.


Det skriver danske Ekstrabladet i sin søndagsutgave. Ifølge avisens kilder bestilte paret kjøkkenet rett etter at de hadde sett det på en restaurant. Ikke mindre enn en million norske kroner koster herligheten.


- Vårt kjøkken skal kunne fungere profesjonelt ved større middager, samtidig skal det være et personlig og hyggelig kjøkken til oss selv, sier Mary i avisa.


Hos Slotts- og eiendomsstyret er hukommelsen ikke på topp når avisen spør om det var Frederik eller styret som bestemte at det skulle kjøpes et så eksklusivt kjøkken til det såkalte Kancellihuset på Fredensborg Slott..


- Det kan jeg ikke huske. Det var jo ikke sånn at vi lagde en liste over forslag fra dem. Men jeg kan ikke huske hvem som kom med forslag om Olis-kjøkken, sier Femming Frydendal, som er bygningssjef på slottet.


Han mener ikke kjøkkenet, som koster like mye som en middels stor enebolig på Jylland, ikke er særlig dyrt.


- Man skal huske på at det ikke er et kjøkken til et vanlig hus, men derimot et på omkring 70 kvadratmeter, sier han.


Det er ikke bare kjøkkenet som skal se bra ut på Frederik og Marys overdådige villa på Nord-Sjælland. I forbindelse med en generell renovering av Fredensborg Slott, satt nemlig Slotts- og eiendomsstyret. av mellom fire og fem millioner kroner til vedlikehold av huset fra 1731.


Og huset er bare et midlertidig hjem for kronprinsparet. Totalt bruker de nesten 20 millioner til oppussing av et hus de fra 2009 kun skal bruke som sommerbolig.


I disse dager renoveres nemlig Frederiks den åttendes palé på Amalienborg. Når arbeidene der er fullført flytter Frederik og Mary dit. Tidligere bodde dronning Margrethes mor, dronning Ingrid i det storslagne paleet.


Kanskje det er noe unødvendig med så stort kjøkken, når Mary stort sett spiser salat...


- Jeg er ingen stor kokk, men Frederik går innimellom på kjøkkenet, har hun uttalt tidligere.


 


 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer