Prinsesse Märtha Louise:

- Kjenner på tomhet og savn

Prinsesse Märtha åpenhjertig i nytt innlegg.

ÆRLIG: Prinsesse Märtha Louise deler ærlig innlegg på Instagram. Foto: Lise Åserud / NTB
ÆRLIG: Prinsesse Märtha Louise deler ærlig innlegg på Instagram. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå nærmer julen seg med stormskritt, men det som for mange er en fin høytid sammen med familie, er for andre ei tung tid der sorg og ensomhet legger en demper på feiringen.

De siste årene har det blitt mer og mer fokus på at julen ikke er lik for alle. Det kan være folk som har mistet noen de er glade i, noen som sliter med økonomien eller noen som kjenner på ensomhet.

Også for vår egen kongefamilie ble julen plutselig forbundet med noe helt annet da de i 2019 opplevde et stort tap.

FORFULGT: I «Märtha» på TV 2 snakker prinsesse Märtha Louise ut om forholdet til Ari Behn. Hun beskriver den første tiden som «ganske spesiell», og forteller at de ble forfulgt 24 timer i døgnet. Video: TV 2 Vis mer

- Tar jula tilbake

Første juledag i år er det to år siden Ari Behn tok sitt eget liv. Igjen sitter ekskona prinsesse Märtha Louise (50) og deres tre felles barn, Maud Angelica (18), Leah Isadora (16) og Emma Tallulah (13).

Flere ganger har de vært åpne om sorgen og savnet etter sin avdøde far og eksmann, og de har heller ikke lagt skjul på at julen kan være tung.

I et innlegg på Instagram åpner prinsessen seg om nettopp det:

«Noen ganger er det tungt før jul. Dagene er mørke og vi fylles med savn og sorg», begynner hun innlegget.

«Likevel har jeg funnet ut at vi tar julen tilbake. At vi skal sammen klare å sette pris på denne tiden, i hvert fall nå og da. At vi skal glede oss til jul innimellom, selv om vi kjenner på tomhet og savn. Så derfor: julekalender!!» fortsetter hun.

Til teksten har hun lagt ved et bilde av en julekalender i blått, dekorert med både nisser og juletre. Nederst er det festet 24 ringer - en for hver dag i advent, og fra ringene henger det små innpakkede gaver.

VIXEN: Leah Isadora Behn vant prisen for Årets influencer: Beauty og takket blant annet faren Ari Behn i sin takketale. Vis mer

«Det tar noen timer å lage, men det er verdt de fine øyeblikkene hver dag barna åpner en pakke og julefølelsen kan snike seg inn en liten stund».

Se og Hør har vært i kontakt med prinsesse Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen, som opplyser om at prinsessen ikke har noen kommentar utover det som fremkommer i innlegget.

Går i arv

I innlegget forklarer Märtha videre at denne julekalenderen var det hennes mor og mormor som sydde til henne da hun ble født, og at den har vært i bruk så å si hvert år siden da - altså nærmere 50 år.

Nå har kalenderen imidlertid gått i arv til Märthas eldste datter, Maud, og vil dermed også bli tatt i bruk av framtidige generasjoner.

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

Avslutningsvis kommer prinsessen med en oppfordring til sine drøye 180 000 følgere:

«Det er fint å gjøre noe for andre før jul. Om det er dine nærmeste eller andre du gir noe litt ekstra før jul».

LES OGSÅ: Letter på sløret om barna

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer