«Spencer»:

Kjenner du igjen stjernen?

Hollywood-skuespilleren gestalter rollen som prinsesse Diana i ny storfilm.

FERSKT BILDE: Produksjonen har delt dette bildet av Kristen Stewart i rollen som prinsesse Diana. Foto: Twitter / NEON
FERSKT BILDE: Produksjonen har delt dette bildet av Kristen Stewart i rollen som prinsesse Diana. Foto: Twitter / NEON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske skuespilleren Kristen Stewart (30) skal gestalte prinsesse Diana i en ny storfilm som har fått navnet «Spencer». Ifølge Deadline vil innspillingen først finne sted i Tyskland, før produksjonen etter hvert flytter seg videre til Storbritannia.

Onsdag slapp produksjonen et første glimt fra settet: Et bilde av Kristen Stewart i rollen som prinsesse Diana.

På bildet er skuespilleren kledd opp i rød jakke og sort hatt - og mange vil nok si at Stewart er svært lik den avdøde britiske prinsessen.

Filmskaperen Pablo Larraín skal regissere filmen. Han sto også for regien av den kjente filmen «Jackie» i 2016, som handlet om den amerikanske førstedamen Jackie Kennedy.

KJENT FJES: Kristen Stewart gestalter Diana i en ny storfilm om prinsessen. Her avbildet slik man er vant til å se stjernen. Foto: Mark von Holden / NTB
KJENT FJES: Kristen Stewart gestalter Diana i en ny storfilm om prinsessen. Her avbildet slik man er vant til å se stjernen. Foto: Mark von Holden / NTB Vis mer

1990-tallet

«Spencer» handler om en vanlig helg i livet til prinsesse Diana på starten av 1990-tallet. Prinsessen, som døde i en bilulykke i 1997, tilbringer julehøytiden sammen med den britiske kongefamilien på godset Sandringham i Norfolk, da hun bestemmer seg for å skille seg fra prins Charles.

Ifølge Variety er det ventet at filmen skal lanseres til høsten.

Manuset er skrevet av Steven Knight.

Film-casten består også av skuespillerne Timothy Spall, Sally Hawkins og Sean Harris. Det er enda ikke kjent hvem som skal spille prins Charles (72) og de to sønnene Harry (36) og William (38).

- «Spencer» er et dypdykk i et emosjonelt bilde om hvem Diana var i et sentralt vendepunkt i livet hennes. Det er en fysisk påstand om summen av delene hennes, som starter med etternavnet hun hadde: Spencer. Det er en opprivende innsats for henne å komme tilbake til seg selv, ettersom Diana prøver å holde fast på hva navnet Spencer betyr for henne, sier Kristen Stewart om rollen, ifølge Deadline.

THE CROWN: Fjerde sesong av serien om dronning Elizabeths regjeringstid har omsider kommet frem til åttitallet og forholdet mellom prins Charles og lady Diana. Video: Netflix Vis mer

Diana-feber

Manusforfatter Steven Knight fortalte i et intervju med Variety forrige uke at han bevisst ikke har sett på Netflix-suksessen «The Crown» - fordi han ikke ville at filmen skulle bli påvirket av den populære serien.

Sesong fire av «The Crown» ble lansert på Netflix i fjor høst, og i denne sesongen stifter man for første gang bekjentskap med prinsesse Diana - ettersom sesongen tar for seg de kongelige stridighetene på 1980-tallet.

Netflix-favoritten har utvilsomt ført med en seg en stor interesse for prinsesse Diana, som altså døde i en tragisk bilulykke i Paris 31. august 1997.

«Spencer» er riktignok ikke den første filmen om den berømte prinsessen. I 2013 kom filmen «Diana», som dreide seg om hennes to siste leveår. Forholdet hennes til de to mennene Hasnat Khan og Dodi Al-Fayed sto sentralt i denne filmen.

Rollen som prinsesse Diana hadde den britiske skuespilleren Naomi Watts (52).

LES OGSÅ: Skandaleprinsen risikerer fengsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer