Kjell Arne er klar for sitt 22. bryllup

- Det er de små og nære øyeblikkene jeg husker aller best.

KONGEEKSPERT OG -ENTUSIAST: Kjell Arne Totland er klar for sitt 22. kongelig bryllup. Her foran Andy Warhols signatur. Den amerikanske popkunstneren har blant annet laget portretter av vår egen dronning Sonja, så der har vi linken.
KONGEEKSPERT OG -ENTUSIAST: Kjell Arne Totland er klar for sitt 22. kongelig bryllup. Her foran Andy Warhols signatur. Den amerikanske popkunstneren har blant annet laget portretter av vår egen dronning Sonja, så der har vi linken. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Fredag overværer Se og Hørs Kjell Arne Totland sitt 22. kongelige bryllup, når prins William får sin Kate Middleton i London. Hoffreporteren gleder seg stort.
 
- Et kongelig bryllup er alltid noe helt spesielt – særlig når det er et medlem av et regjerende kongehus som gifter seg. Da får bryllupet i tillegg til lykken og romantikken også dynastiske dimensjoner – og det er som man hører historiens vingeslag.  I alle fall opplever jeg det slik. Og nå ser jeg fram til et nytt bryllup i familien Windsor, sier Totland til Seher.no.

Og et kongelig bryllup er mye mer enn bare brudeparet for den erfarne kongereporteren.

- I mine snart 20 år som hoffreporter har jeg hatt gleden av å oppleve 21 kongelig bryllup på nært hold – og delt mine opplevelser med Se og Hørs lesere. Og det har virkelig vært en fryd å få rapportere om lykkelige brudepar og store, fyrstelige fester – og ikke minst alle gjestenes utsøkte bryllupskreasjoner og gnistrende arvesmykker.

Når Totland skal plukke ut sitt personlige favorittbryllup, kommer norgespatrioten i ham frem.

- I årenes løp har det vært mange flotte opplevelser – i mange land. Mitt første kongelige bryllup var i selveste Versailles høsten 1994 – og mitt seneste greske prins Nikolaos bryllup på øya Spetses i august i fjor. Kronprinsesse Victorias bryllup i juni i fjor var virkelig en stor opplevelse – med store fyrstelige fester i tre dager til ende.  Men fortsatt står våre to 'egne' kongelige bryllup – Haakon og Mette-Marits i 2001 og Märtha og Aris året etter – som to naturlige høydepunkt.

Ofte er det ikke det mest storslåtte som fester seg sterkest i minnet etter kongelige bryllup.

- Selvsagt husker man alt det storslåtte og grandiose glitteret fra de store kongelige bryllupene. Men faktisk er det de små og nære øyeblikkene jeg husker aller best: Mette-Marits og Märtha Louises tårer i kirken, Máxima som måtte fram med lommetørkleet da en argentinsk tango ble spilt i kirken – og Frederiks tårer da han så sin brud komme inn i kirken. Jeg vil heller aldri glemme Victoria og Daniels forelskede blikk i kirken, hennes takk til folket  – og hans fantastiske tale til sin brud…

Kjolene er et eget kapittel når det kommer til kongelige bryllup.

- Brudekjolene har også vært mange og flotte – fra verdens ledende moteskapere. Jeg kan nevne de enkle og sobre kjolene italienske Valentino laget til Marie-Chantal i 1995 og Máxima i 2002 som noen av kreasjonene jeg har likt best. Svenske Pär Engshedens enkle kjole til Victoria ble en ny favoritt. Men aller høyest setter jeg nok fortsatt kjolen norske Ove Harder Finseth skapte til vår egen Mette-Marit – en virkelig drøm av en kjole i hele 125 meter silketyll.


Og Kjell Arne Totland har tro på at bryllupet i London fredag skal bli like fint som alle forventer, og således en ny minnerik opplevelse for Se og Hørs hoffreporter.

- Nå gleder jeg meg til å se vakre Catherine 'Kate' Middleton som brud. Jeg er sikker på at hun blir et syn – britenes nye prinsesse. Og at prins William vil bli riktig så kjekk og staselig i sin uniform på sin store dag.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Her er Middleton-familiens skandaler

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer