Kjeder du deg, Sverre Magnus?

Kronprinsparet stilte mannssterke under kongeparets jubileumsgudstjeneste - men ikke alle virket like begeistret.

IKKE HELT FORNØYD?: Prins Sverre Magnus (foran t.v) så ikke spesielt begeistret ut i forkant av Kongeparets jubileumsgudstjeneste i Nidarosdomen i Trondheim torsdag formiddag. Foto: Danapress
IKKE HELT FORNØYD?: Prins Sverre Magnus (foran t.v) så ikke spesielt begeistret ut i forkant av Kongeparets jubileumsgudstjeneste i Nidarosdomen i Trondheim torsdag formiddag. Foto: Danapress Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kong Harald (79) og dronning Sonja (78) markerer i dag at det er 25 år siden de ble signet i Nidarosdomen. Nå er kongefamilien tilbake i signingsbyen, og de er blitt tallrike.

Til folkefesten i Ravnkloa i Trondheim torsdag formiddag hadde prinsesse Märtha (44) og Ari Behn (43) med seg barna Maud Angelica (13), Leah Isadora (11) og Emma Tallulah (7).

Kronprins Haakon (42) og kronprinsesse Mette-Marit (42) hadde med seg Marius Borg Høiby (19), prinsesse Ingrid Alexandra (12) og prins Sverre Magnus (10). Demed ble det svært folksomt på brygga da alle steg i land fra sjaluppen.

Torsdag formiddag fikk Mette-Marit vise frem sin sporty side i Ravnkloa, da hun testet ut en elektrisk sykkel som drev en blender. Innsatsen resulterte i en etter alt å dømme smakfull fruktsmoothie.

Se video av Mette-Marit som sykler nedenfor!

Kronprinsessen har flere ganger bevist at hun liker å ta beina fatt på sykkelen. I 2012 utfordret hun kronprins Haakon med en egen sporty sykkelutfordring.

Saken fortsetter under bildet.

FIKK PUBLIKUM: Prinsesse Ingrid Alexandra testet ut «smoothie-sykkelen» i Ravnkloa mens hele familien fulgte med!  Foto: Danapress
FIKK PUBLIKUM: Prinsesse Ingrid Alexandra testet ut «smoothie-sykkelen» i Ravnkloa mens hele familien fulgte med! Foto: Danapress Vis mer

Ærbødig stund

Etter festlighetene i Ravnkloa samlet kongefamilien seg til jubileumsgudstjeneste i Nidarosdomen. Både Sverre Magnus, Ingrid Alexandra og Marius Borg Høiby var på plass, ved siden av kongeparet og kronprinsparet.

Den unge prinsen og hans to år eldre storesøster satt pent og ærbødig på stolene sine mens de ble fotografert i kirken, men så ikke like begeistret ut som under folkefeiringen i Ravnkloa i formiddag.

At offisielle oppdrag kan bli litt langtekkelige for unge prinser, er kanskje ikke så rart. Da kronprinsfamilien hilste barnetoget utenfor Skaugum grytidlig på 17. mai i fjor, kunne ikke Sverre Magnus la være å komme med en liten gjesp.

For øvrig var flere medlemmer av regjeringen, inkludert statsminister Erna Solberg, justisminister Anders Anundsen, finansminister Siv Jensen og helse- og omsorgsminister Bent Høie også på plass i Nidarosdomen i 12-tiden torsdag.

Saken fortsetter under bildene.

ÆRBØDIG: Torsdag formiddag var hele kongefamilien samlet til Kongeparets jubileumsgudstjeneste i Nidarosdomen i Trondheim. Prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra hadde et noe alvorstungt uttrykk. Foto: NTB scanpix
ÆRBØDIG: Torsdag formiddag var hele kongefamilien samlet til Kongeparets jubileumsgudstjeneste i Nidarosdomen i Trondheim. Prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra hadde et noe alvorstungt uttrykk. Foto: NTB scanpix Vis mer

I KIRKEN: Kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby så alle høytidsstemte ut under gudstjenesten i Nidarosdomen.  Foto: NTB scanpix
I KIRKEN: Kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby så alle høytidsstemte ut under gudstjenesten i Nidarosdomen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Mange venner på plass

I tillegg til barnebarna har kong Harald og dronning Sonja også invitert mange venner til Trondheim. Mange av dem var også på plass for 25 år siden - men nye venner er også kommet til.

Aris foreldre Marianne Rafaela Solberg og Olav Bjørshol er blant kongeparets private venner som nå er på plass i Trondheim - og som ikke var her under signingen for 25 år siden.

Saken fortsetter under bildet.

MED FARFAR: Prinsesse Ingrid Alexandra var med kronprins Haakon og kong Harald på fotografering av kronregaliene i Erkebispegården i Trondheim onsdag, også dette i forbindelse med markeringen av Kongeparets 25-årsjubileum. Foto: NTB scanpix
MED FARFAR: Prinsesse Ingrid Alexandra var med kronprins Haakon og kong Harald på fotografering av kronregaliene i Erkebispegården i Trondheim onsdag, også dette i forbindelse med markeringen av Kongeparets 25-årsjubileum. Foto: NTB scanpix Vis mer

Gjester fra Rio de Janeiro

Også prinsesse Astrid og hennes familie er i Trondheim, og avdøde prinsesse Ragnhilds familie er kommet fra Rio de Janeiro for å ta del i festlighetene.

Kongeparet skal også arrangere en hagefest i Stiftsgårdsparken senere i dag. Her vil kongeparet hilse på vanlige innbyggere i Trondheim, som er invitert til fest.

Kongeparet har sagt at de vil treffe så mange som mulig i forbindelse med den store jubileumsreisen, og det arrangeres derfor folkefester i flere byer langs ruta.

Kronprinsparet kom til byen i går, og deltok på en gudstjeneste og mottagelse sammen med geistlige fra hele verden.

Saken fortsetter under bildet.

ANKOM TRONDHEIM: Onsdag ettermiddag var kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit gjester i Nidarosdomen i forbindelse med åpningen av møtet i Kirkenes Verdensråds Sentralkomite.  Foto: NTB scanpix
ANKOM TRONDHEIM: Onsdag ettermiddag var kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit gjester i Nidarosdomen i forbindelse med åpningen av møtet i Kirkenes Verdensråds Sentralkomite. Foto: NTB scanpix Vis mer

Her kan du møte kongeparet

Kongeparet og kronprinsparet kommer til Bergen med Kongeskipet Norge, og de kongelige vil gå i land på Bryggen på formiddagen 25. juni. Bergensere oppfordres til å møte opp med vaiende flagg! I Bergen blir det folkefest, vandring på Bryggen og til slutt en hagefest for 300 inviterte i parken på Gamlehaugen.

I oljehovedstaden Stavanger starter man dagen med hagefest på Ledaal 27. juni, samme sted som det ble avholdt en offisiell middag under signingsferden for 25 år siden. Både kongeparet og kronprinsparet vil delta. Folkefesten etterpå er lagt til det nye amfiområdet utenfor Stavanger konserthus, hvor det vil bli både musikk og underholdning fra scenen.

Jubileumsreisen avsluttes i kronprinsesse Mette-Marits hjemby Kristiansand 29. juni. Kongeparet og kronprinsparet går i land ved Kilden. Det blir vandring langs bryggene til folkefesten i Tresse.

Siste programpost er hagefesten med 300 gjester på Myren gård. Det er også 25 år siden midtsommerfesten, som ble holdt i forbindelse med signingsferden i 1991. Det er ventet at mange sørlendinger vil møte opp for å hilse de kongelige, både på land og i småbåter.

LES OGSÅ: Se så blendende vakker Victoria er

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer