Kjæledyrene døde

Kronprinsesse Mary fikk fire tasmanske djevler i gave.

DÅPSGAVE: Kronprinsesse fikk en noe spesiell gave da hun fødte sitt første barn for seks år siden. Foto: All Over Press
DÅPSGAVE: Kronprinsesse fikk en noe spesiell gave da hun fødte sitt første barn for seks år siden. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:  Da Danmarks prins Christian (7) ble født, fikk kronprinsesse Mary (40) fire tasmanske djevler i gave fra Tasmania. Nå er alle fire døde, skriver den danske avisa avisen.dk.

De tasmanske djevlene er også kjent som pungdjevler, og er en svært hissig og aggressiv dyreart som slår og biter hverandre.

Kronprinsessens fire pungdjevler bodde naturlig nok i Københavns Zoo, til de døde av alderdom. Dyrene blir ikke mer enn seks-syv år gamle, og dessverre fikk de ingen barn.

Men nå har Tasmania gitt fire nye pungdjevler i gave til dyrehagen, i håp om at verden skal bli klar over hvilken tragisk skjebne dyrearten lider av.

I Tasmania har den naturlige bestanden nemlig blitt redusert med 90 prosent siden 1996, på grunn av en aggressiv kreftsykdom.

- Det er noen kraftige svulster som kommer i ansiktet. Det smitter ved berøring. Og dyr som biter hverandre, kommer naturlig nok ofte i kontakt med hverandre, sier Bengt Holst som er vitenskapelig direktør ved København Zoo, til avisen.dk.

Så neste gang kronprinsessen tar med seg sine fire barn til dyrehagen, kan de igjen besøke tasmanske djevler!

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  Skjulte kjæresten i tre år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer