UENIGE: Kronprinsesse Victoria ønsker å bli fulgt opp kirkegulvet av sin far. Dette vil ikke kirken ha. Foto: AP
UENIGE: Kronprinsesse Victoria ønsker å bli fulgt opp kirkegulvet av sin far. Dette vil ikke kirken ha. Foto: AP Vis mer

Kirken raser mot bryllupsplanene

- Det er ikke faren som overlater datteren til en annen mann...

SEHER.NO: Den svenske kronprinsessens ønske om å bli fulgt opp kirkegulvet av sin far, skaper sinne hos den svenske erkebiskopen.

Når kronprinsessen endelig gir sitt ja til fitness-instruktøren Daniel Westling vil hun - som så mange andre bruder - bli fulgt opp kirkegulvet av sin far.

Men dette ønsket faller ikke i godt ord hos kirken. Den svenske kirken mener nemlig at den type entré som Victoria drømmer om er i strid med eldgamle svenske tradisjoner.

Kirken mener nemlig at den fremstiller kvinnen som mannens eiendel, og at kvinnen blir byttet fra en mann til den neste.

- Det har en større dimensjon, det er ikke faren som overlater datteren til en annen mann. Symbolikken er at kongen fører landets tronfølger frem til alteret, og til en mann som har blitt akseptert, sier hoffets informasjonssjef Nina Eldh til Aftonbladet.

Hoffet er ikke enig i kirkens analyse av altergangen. Men erkebiskop Anders Wejryd, som skal delta under vielsen, raser.

- Brudeparet vet hvordan jeg stiller meg til dette. Vedrørende kronprinsessens og Daniel Westlings konkrete plan for vielsen, henviser jeg meg til hoffet. Overlevering av bruden er noe ganske nytt, som noen ganger skjer i den svenske kirke. Jeg pleier å holde meg unna dette, fordi et slikt vielsesritual er et tydelig spørsmål om likestilling mellom partene, skriver han til Aftonbladet.

Flere svensker håper at erkebiskopen gir et endelig nei til kronprinsessens ønske.

- Dette er kronprinsessens ønske. men vi får se hva som skjer. Men hver og en bestemmer selv hva man gjør, sier Nina Eldh.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES MER: - Hun har det ikke bra