Kates foreldre blir adelige

Dronningen utnevner trolig Kates far til Jarl av Bucklebury.

FÅR TITTEL: Michael og Carole Middleton blir trolig jarl og grevinne før Kate nedkommer med tronarvingen. Foto: All Over Press
FÅR TITTEL: Michael og Carole Middleton blir trolig jarl og grevinne før Kate nedkommer med tronarvingen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Dronning Elizabeth vil trolig gi Kates foreldre en adelig tittel, skriver den britiske avisen Daily Mail. Prins William skal være svært positiv til forslaget, ettersom han er veldig glad i sine svigerforeldre.


Trolig vil Kates far Michael bli utnevnt til Earl of Bucklebury, eller jarl av Bucklebury på norsk. En jarl er en passende tittel, for hertug med eget hertygdømme blir for voldsomt, mener avisen.

Mange mener også at Kates mor Cartole burde utnevnes til selvstendig grevinne, ettersom det var hennes firma som gjorde familien styrtrike. Det forslaget er trolig likevel litt for radikalt for konservative England.

Blir foreldrene adlet - skal også Kates søster Pippa heretter tiltales som lady....

Familien Middleton har klatret stort på rangstigen siden den gang foreldrene var ansatt i British Airways og bodde i en liten leilighet utenfor flyplassen Heathrow. Nå bor familien i et gedigent herskapshus og har millioner av pund i banken - alt takket være morens postordrefirma.


The Crown Office hos House of Lords bekrefter at titler fortsatt blir gitt:

- Arvelige adelstitler har ikke blitt avviklet, men de bli sjeldent oppnevnt. Den siste er prins Williams egen adelstittel - hertugen av Cambrigde - i 2011. Prins Harry vil også trolig få sitt eget hertugdømme når han gifter seg, uttaler representanter ved kontoret til Daily Mail.

I løpet av de siste 1000 år har alle britiske tronarvinger hatt adelige bestefedre - og om ikke Michael Middleton blir adlet før fødselen brytes en lang tradisjon.

Alt som i praksis skal til for en oppnevnelse er at dronning Elizabeth gir statsminister David Cameron beskjed om å foreslå oppnevnelsen - og så tar dronning Elizabeth avgjørelsen. Enkelt, ikke sant?


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer