Kates bursdag overskygget: - William er rasende

Prins Harry og hertuginne Meghan slapp bomben om at de trekker seg tilbake fra sine offentlig roller dagen før hertuginne Kates bursdag.

DÅRLIG STEMNING?: Det har blitt skrevet opp og ned om de to hertugparene etter at Meghan og Harry slapp bomba om å trekke seg tilbake fra sine offentlige roller. Her med Kate og William i julen 2017. Foto: NTB Scanpix
DÅRLIG STEMNING?: Det har blitt skrevet opp og ned om de to hertugparene etter at Meghan og Harry slapp bomba om å trekke seg tilbake fra sine offentlige roller. Her med Kate og William i julen 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) helt tydelig har trukket seg sakte, men sikkert tilbake fra offentlighetens søkelys den siste tiden, var det nok ikke mange som så for seg at de faktisk skulle trekke seg tilbake fra sine offentlige roller.

Nyheten slo ned i internasjonal presse onsdag kveld, og naturligvis har avgjørelsen fått enorm oppmerksomhet.

Torsdag fyller hertuginne Kate 38 år, og det er derfor mange som reagerer på hertugparets beslutning om å slippe nyheten så tett på som kvelden før.

Raseri

- Så de valgte å slippe nyheten ved Kates bursdag. For en gave fra dem til henne, skriver en Twitter-bruker, ifølge britiske The Mirror.

- La oss håpe at Kates bursdag ikke blir helt overskygget i dag, skriver en annen.

Etter at Meghan og Harry slapp bomben onsdag kom det også en uttalelse fra Buckingham Palace, hvor det kom frem at diskusjoner med hertugparet er på et tidlig stadium og at dette er kompliserte saker som det vil ta tid å jobbe seg gjennom.

Uttalelsen har fått kongehuseksperter til å reagere, og flere mener at hertugparets kunngjøring slett ikke var klarert med resten av familien, ei heller dronning Elizabeth (93).

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Uttalelsen deres var ikke klarert med noen, sier en kilde til den britiske tabloidavisen The Sun, og fortsetter:

- Det bryter all protokoll. Dette er en krigserklæring mot resten av familien og dronningen er svært opprørt. Prinsen av Wales (prins Charles, journ.anm.) og hertugen av Cambridge (prins William, journ.anm.) gløder av raseri.

Det er med andre ord ikke sikkert stemningen i den britiske kongefamilien er helt på topp, men det ser likevel ikke ut til å legge noen større demper på markeringen av hertuginne Kates bursdag.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Bursdagshilsen

På Instagram har det allerede kommet flere gratulasjoner til henne, blant annet på kongefamiliens offisielle Instagram-konto. Der er det delt flere bilder av henne sammen med dronningen.

- Ønsker hertuginnen av Cambridge en god fødselsdag, skriver de.

Tre bilder sammen med Elizabeth og et portrett av 38-åringen er delt. Da hertuginne Meghan fylte år i august, fikk også hun en gratulasjon på kongefamiliens Instagram-konto. Den gang ble det kun delt et bilde av henne og prins Harry på kontoen.

På Kensington Palace sin Instagram-konto er det i dag også blitt delt en hilsen der det takkes for gratulasjonene som er kommet Kates vei:

- Tusen takk for alle de varme hilsenene på hertuginnen av Cambridge sin bursdag, skrives det.

Under dette innlegget har også Meghan og Harry, som går under «Sussex Royal» på bildedelingstjenesten, lagt igjen en gratulasjon til henne.

- Ønsker hertuginnen av Cambridge til lykke med dagen i dag, skriver de, etterfulgt av to emojier, en kake og et hjerte.

Ifølge Mirror feiret hertuginne Kate bursdagen sin allerede i helgen, og nettstedet skriver at både venner og hennes nærmeste familie skal ha vært til stede. Det nevnes imidlertid ikke noe om hvorvidt Harry og Meghan var til stede.

LES OGSÅ: - Dianas niese (29) forlovet med millionær (60)

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer