LUR: Fredag dukket hertuginne Kate uannonsert opp på et maratonløp på øya Anglesey, der hun og prins William for tiden bor med lille prins George. Prins William skulle starte maratonløpet - og så bestemte Kate seg for å bli med.  Foto: PA Wire/Press Association Images/ All Over Press
LUR: Fredag dukket hertuginne Kate uannonsert opp på et maratonløp på øya Anglesey, der hun og prins William for tiden bor med lille prins George. Prins William skulle starte maratonløpet - og så bestemte Kate seg for å bli med. Foto: PA Wire/Press Association Images/ All Over PressVis mer

Kate overrasket alle på maratonløp

Nybakt mamma hertuginne Kate gjorde sin første offisielle opptreden etter fødselen to uker før planen.

SEOGHØR.NO: Hertuginne Kate (31) ble mamma til lille prins George for en drøy måned siden, og hennes første offisielle oppdrag etter «mammapermen» var planlagt til 12. september.   
Derfor vakte nok hertuginnen ekstra stor oppsikt da hun fredag dukket opp blant tilskuerne til et maratonløp i Breakwater Country Park på øya Anglesey. Ved hennes side var prins William (31), som hadde tatt på seg oppdraget med å åpne selve løpet ved å ringe i en gammeldags bjelle.

Det over 21 mil lange maratonløpet går rundt hele øya, som ligger rett utenfor nordvestkysten av Wales. Løpet, som varer i hele tre dager, går langs den forrevne kysten på den walisiske øya, ifølge All Over Press.

Hertuginnen fortalte til Daily Mail at moren hennes, Carole Middleton, hadde kommet på besøk for å være barnevakt for anledningen.

- George har det veldig bra. Han er sammen med bestemor for øyeblikket. Han sover godt nå, men jeg vet at slike ting plutselig endrer seg, sa Kate.

Hertuginnens uventede avgjørelse om å vise seg allerede denne uken, skal delvis være motivert av et ønske om å vise innbyggerne i Anglesey takknemlighet. Det skriver Vanity Fair. Hun og prins William har nemlig bodd der siden fødselen.

- Opprinnelig skulle ikke hertuginnen være til stede, men hun var ivrig etter å få sjansen til å takke folket i Anglesey personlig - for den varmen og gjestfriheten de har vist henne og hertugen, sier en kilde til Daily Mail.

Den alltid stilige hertuginnen var iført en grønn blazer, en hvit topp med prikker, smale mørke jeans og sorte sko med kilehæl. Hun var naturlig sminket og lot håret være utslått mens hun spaserte smilende blant de andre tilskuerne.

LES OGSÅ: Kates mammaperm over etter 8 uker