Prins William og hertuginne Kate:

Kate og Williams vanskelige valg

Hertugparet står angivelig overfor et vrient dilemma om lille prins George.

DILEMMA: Prins William og hertuginne Kate står overfor et vanskelig dilemma når de skal bestemme seg for om barna skal gå på kostskole eller ikke. Foto: NTB Scanpix
DILEMMA: Prins William og hertuginne Kate står overfor et vanskelig dilemma når de skal bestemme seg for om barna skal gå på kostskole eller ikke. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden Prins William (38) og hertuginne Kate (38) møtte hverandre i 2003, og ble smidd i hymens lenker i 2011, har to blitt til fem. Barna prins George (6), prinsesse Charlotte (5) og prins Louis (2) kom til verden ikke mange årene etter bryllupet.

Ettersom barna begynner å bli større, er det nå på tide at hertugparet snart tar stilling til om de skal sende dem på kostskole. Selv begynte prins William på kostskole som åtteåring.

For medlemmer av den britiske kongefamilien er det tradisjonelt sett vanlig at de unge kongelige tas inn på kostskole det året de fyller åtte år, ifølge OK! Magazine.

Må ta et valg

Til vanlig går George og Charlotte på privatskolen Thomas’s Battersea, like i nærheten av Kensington Palace, men de har hatt hjemmeskole den siste tiden, som følge av coronapandemien.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

Dette kan imidlertid snart snu for førstnevnte. Eldstemann George, som en gang i fremtiden skal bli konge, begynner å bli stor og nærmer seg kostskole-alder.

Men William og Kate skal være forsiktige, og vil ta en grundig overveielse rundt kostskole-spørsmålet. Det forteller kongehusekspert Ingrid Seward til OK! Magazine.

- Kate og William er moderne foreldre og vil diskutere avgjørelsen veldig nøye. Jeg tror de vil se hvordan barnas personlighet utvikles, og vurdere hvorvidt de vil være komfortable med å ikke bo hjemme, sier Seward, og fortsetter:

- Etter å ha opplevd forferdelige traumer i egen barndom, er William veldig oppmerksom på barnas mentale helse.

Kongehuseksperten peker på at hertugparet kanskje ønsker å gå sine egne veier.

- Vi er vant til å se de kongelige bryte tradisjoner i disse dager, så det vil ikke komme som et stort sjokk hvis de gjør ting på sin egen måte. Jeg tror at William og Kates syn vil være «hvis barna er fornøyde med skolen sin, hvorfor endre noe?», sier hun.

Seward forteller videre at prins Charles (71) ikke var særlig begeistret over kostskole-livet da han var ung, men at sønnene trivdes svært godt. William gikk fulltid på Ludgrove School sammen med prins Harry, der de fikk besøk av moren Diana i helgene.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Ærlig om tapet av moren

At prins William vurderer beslutningen om kostskole nøye er trolig et tegn på at han setter barnas helse og lykke høyt på listen.

Hertugen av Cambridge har i de senere år markert seg som en forkjemper for åpenhet rundt psykisk helse. Han opprettet «Heads Together», for nettopp å skape mer åpenhet rundt psykisk helse.

Etter å ha mistet moren prinsesse Diana som 15-åring, forsøkte han å ignorere sorgen, men han måtte omsider søke profesjonell hjelp for å håndtere den.

Til blant andre New York Post åpnet han seg om hvordan morens død påvirket hans rolle som far.

FAMILIE: Hertugfamilien av Cambridge på fem. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: Hertugfamilien av Cambridge på fem. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Å få barn er den største livsendringen, det er virkelig det. Jeg tror at når du har vært gjennom noe traumatisk i livet, min mor som døde da jeg var yngre, så kommer følelsene tilbake i bølger, sa han i en dokumentar om blant annet mental helse.

Videre fortalte hertugen at han hele tiden fortalte barna om deres avdøde bestemor. Han hevdet nemlig at det er viktig at barna vet hvem hun var, og at hun eksisterte.

- Det er ingen som kan hjelpe deg, og jeg synes det definitivt til tider er overveldende. Følelsesmessig kommer det ting ut av det blå som du ikke forventer, eller kanskje som du tror at du allerede har håndtert, sa han den gang.

GODE VENNER: Det er ikke første gang vi ser John Carew og Prins William kose seg i hverandres selskap. Senest på mandag fikk vi se guttene på tribunen da fotballaget Aston Villa skulle kjempe seg tilbake til hovedligaen i England. Og Carew er glad for vennskapet med prinsen. Vis mer

Kate har visstnok vært en god støttespiller for William under den vanskelige perioden. Hun har selv delt åpenhjertig om utfordringene rundt morsrollen.

- Det er så vanskelig. Du får masse støtte som mor til dette barnet de første dagene, men etter at barnet har fylt ett år faller det bort. Etter det er det ikke mye man får - og man må lese masse bøker, delte hun ærlig under et besøk på et familiesenter.

LES OGSÅ: - Skal dele en liten hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer