HEMMELIG FERIE: Hertuginne Kate og prins George har dratt til Karibien. Prins William må være hjemme. Foto: All over press
HEMMELIG FERIE: Hertuginne Kate og prins George har dratt til Karibien. Prins William må være hjemme. Foto: All over pressVis mer

Kate og William vraket prins Harry som fadder

Dianas venninne blir fadder til prins George.

SEOGHØR.NO: Hertuginne Kate og prins Williams tre måneder gamle sønn prins George Alexander Louis blir i dag døpt i det kongelige kapellet i St. James Palace i London.

Nå er fadderen klare

Studievenn av ekteparet, Oliver Baker, Kates venninne Emilia Jardine-Pinkerton, den felles vennen Hugh Grosvenor, Dianas venninne Julia Samuel, Williams søskenbarn Zara Tindell og Williams barndomsvenn William von Clutsem blir faddere til prinsen.

Prins Harry, som mange trodde skulle bære prinsen til døpefonten står ikke blant fadderne. Britene er mildt sagt overrasket over at det ikke er flere kongelige blant prinsens faddere.

Blant Williams faddere er eks-kong Constantin av Hellas, mens kong Haakon var fadder for prins Charles (64). Blant Charles andre faddere var hans oldemor dronning Mary, og hans tante prinsesse Margaret.

Selv om Diana aldri fikk oppleve å bli bestemor, har Kate og William hatt henne med i tankene under planleggingen. De har valgt å ha dåpen i  kapellet i St. James Palace, hvor William tok sitt siste farvel med sin avdøde mor. I tilegg ble det nå kjent at de har valgt en av Dianas beste venninner, Julia Samuel, som fadder. På denne måten hedre Williams sin mors minne, og samtidig sørger han for at lilel George får bli kjent med mormoren gjennom en av hennes nærmeste.

George skal døpes i vann fra Jordan

Hertugparet har selv ønsket en svært privat seremoni, og bare de aller nærmeste er invitert. Gjestelisten skal likevel inneholde en rekke venner av paret, samt representanter fra fødselsteamet ved sykehuset. Kongelige som Williams tante prinsesse Anne skal ikke være invitert, skriver avisen Daily Star.

Vanligvis døpes tronfølgerne i Buckingham Palace, men ettersom Kate og William ønsker en mindre seremoni passer det bedre i St. James Palace.

Prins Williams mor, prinsesse Diana, ble også plassert i kapellet før hun ble gravlagt på Althorpe. Det var her prins William tok sitt siste farvel med sin mor, og trolig er det en av grunnene til at han ønsker at George skal døpes nettopp her.

Får ny dåpskjole

Prins Georg døpes i en relativt ny dåpskjole i silke, sateng og bommull, sydd av dronning Elizabeths faste syerske, Angela Kelly.

Kjolen har likevel historisk sus - for det er en nøyaktig kopi av den 170 år gamle kjolen som dronning Victoria fikk laget til sin første datter i 1841. Den gamle kjolen skal ha blitt brukt i over 60 barnedåper - og var utslitt da den havnet på museum i 2004.

Ingen presse invitert

I motsetning til detden enorme dekningen av Kate og Williams bryllup har pressen ikke adgang til den private seremonien i ettermiddag, som er ventet å vare i 45 minutter.

Gjestene vil ankomme kapellet innenfra Slottet, og dermed får man aldri vite hvem som egentlig er på plass. Fotografer har i morgentimene i dag tatt oppstilling utenfor palasset for å forsøke å ta bilde av gjestene som kommer kjørende til barnedåpen.

Hertugparet har engasjert den kjente fotgrafen Jason Bell til å ta de offisielle dåpsbildene rett etter seremonien, og trolig vil bildene av prins George bli offentliggjort senere på dagen.

HER DØPES GEORGE: Slik ser det kongelige kapellet på St. James Palace i London. Foto: REX/All Over Press
HER DØPES GEORGE: Slik ser det kongelige kapellet på St. James Palace i London. Foto: REX/All Over Press Vis mer

Fest med bryllupskake

Etter at dåpen blir unnagjort blir det servert middag - og som dessert får gjestene smake bryllupskaken til Kate og William, som ble laget for 30 måneder siden! Tre av lagene ble nemlig spart fra bryllupet - for å benyttes i de kommende barnedåpene...

Prins William landet i går utenfor hjemmet sitt i Kensington Palace i helikopter sammen med gode venner i jaktklær- tydeligvis hadde han ladet opp til barnedåp med en real jakt...

Hertuginne Kate har foreløpig ikke vist seg i forkant av barnedåpen.