Kate og William avslører datterens navn

Det kongelige foreldreparet med rørende hyllest i navnet på sin nyfødte prinsesse.

MINNES MOREN SIN: Mandag ble navnet på hertuginne Kate og prins Williams første datter offentliggjort. Den nyfødte prinsessen har fått navnet Charlotte Elizabeth Diana, og er således oppkalt etter både avdøde prinsesse Diana og dronning Elizabeth.  Foto: Polaris
MINNES MOREN SIN: Mandag ble navnet på hertuginne Kate og prins Williams første datter offentliggjort. Den nyfødte prinsessen har fått navnet Charlotte Elizabeth Diana, og er således oppkalt etter både avdøde prinsesse Diana og dronning Elizabeth. Foto: Polaris Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Lørdag kunne rojalister over hele Storbritannia slippe jubelen løs, da hertuginne Kate (33) og prins William (32) fikk en liten datter.

De par siste dagene har navnespekulasjoner og gratulasjoner fra kjendiser gjort seg gjeldende på sosiale medier. Nå kan imidlertid navnespekulasjonene endelig stilne.

«Hertugen og hertuginnen av Cambridge er begeistret over å kunne annonsere at de har gitt datteren sin navnet Charlotte Elizabeth Diana», melder Kensington Palace på Twitter mandag ettermiddag.

Før fødselen var navn som Alice, Charlotte, Elizabeth og Arthur blant de mest populære alternativene hos bettingselskapene - og flere av navnespådommene viste seg altså å stemme.

Saken fortsetter under bildet.

NÆRT FORHOLD: Prins William og hertuginne Kate fikk landstedet Anmer Hall i gave av dronning Elizabeth (t.v) etter at prins George ble født. Det er trolig her dronningen får møte sitt nyeste oldebarn for første gang. Her er de tre sammen med prins Charles på balkongen på Buckingham Palace i juni 2012.  Foto: Ap
NÆRT FORHOLD: Prins William og hertuginne Kate fikk landstedet Anmer Hall i gave av dronning Elizabeth (t.v) etter at prins George ble født. Det er trolig her dronningen får møte sitt nyeste oldebarn for første gang. Her er de tre sammen med prins Charles på balkongen på Buckingham Palace i juni 2012. Foto: Ap Vis mer

Hyller kongefamiliens kvinner

Den nyfødte prinsessens fulle navn kan tolkes som en rørende hyllest til to sentrale kvinner i prins Williams liv - bestemoren dronning Elizabeth (89), og hans avdøde mor, prinsesse Diana.

Ifølge Daily Mail er navnet Charlotte også et nikk til prins Williams far, prins Charles (66), ettersom Charlotte er den kvinnelige varianten av nettopp navnet Charles. Charlotte er også mellomnavnet til hertuginne Kates søster, pippa Middleton (31).

Prinsessen vil i hovedsak bli omtalt som «hennes kongelige høyhet prinsesse Charlotte av Cambridge», melder Kensington Palace på Twitter.

Etter fødselen har Kate og William, som fra før av er foreldre til prins George (1), tatt imot besøk fra familien på Kensington Palace i London. Men mandag skal den ferske familien på fire ha tatt turen til Norfolk, der de skal begynne sitt nye familieliv, ifølge Daily Mail.

Saken fortsetter under bildet.

DENGANG DA: Prins Charles og prinsesse Diana fotografert utenfor sykehuset St. Marys i juni 1982, sammen med en nyfødt utgave av prins William. Foto: Ap
DENGANG DA: Prins Charles og prinsesse Diana fotografert utenfor sykehuset St. Marys i juni 1982, sammen med en nyfødt utgave av prins William. Foto: Ap Vis mer

Det er i Norfolk dronning Elizabeth har holdt hus den siste tiden, og ifølge Daily Mail har prins William ønsket å informere dronningen om den nyfødte prinsessens navn før offentliggjøringen.

Sannsynligvis har dronningen og prins Philip (93), som har en residens i nærheten av Anmer Hall - landstedet i Sandringham, Norfolk der Kate og Williams familie skal innlosjeres, fått møte oldebarnet ved hertugfamiliens ankomst i Norfolk.

- Dronningen og barnebarnet hennes (prins William, journ.anm.) har fått et utrolig nært forhold de senere årene, og det er underforstått at han stoler på hennes vurderinger, sier en innsidekilde til Daily Mail.

Den lenge etterlengtede fødselen til Kate var igang i de tidlige morgentimene lørdag 2. mai. Og knappe ti timer etter fødselen, viste de nybakte tobarnsforeldrene frem den lille prinsessen for første gang.

FAMILIEMANN: Det var prins William som kjørte hertuginne Kate til sykehuset St. Marys i London da fødselen var i gang. Før familien forlot sykehuset, hilste også lille prins George på det fremmøtte pressekorpset. Foto: Splash News
FAMILIEMANN: Det var prins William som kjørte hertuginne Kate til sykehuset St. Marys i London da fødselen var i gang. Før familien forlot sykehuset, hilste også lille prins George på det fremmøtte pressekorpset. Foto: Splash News Vis mer

LES OGSÅ: Kate var på shopping én dag før termin

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer