<strong>I FARTA:</strong> Selv om hertuginne Kate (36) er høygravid med sitt tredje barn, trapper hun ikke ned på oppgavene av den grunn. Her fra 22. mars, sammen med ektemannen William (35). Foto: NTB Scanpix
I FARTA: Selv om hertuginne Kate (36) er høygravid med sitt tredje barn, trapper hun ikke ned på oppgavene av den grunn. Her fra 22. mars, sammen med ektemannen William (35). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertuginne Catherine:

- Kate nekter å roe ned foran fødselen

Har angivelig termin førstkommende mandag.

Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Det er ikke bare det forestående bryllupet til prins Harry (33) og Meghan Markle (36) som sikrer kongelig feber i Storbritannia denne våren. Hertuginne Catherine (36) har nemlig termin denne måneden, og fødselen kan altså skje når som helst.

Ifølge kjendiskanalen E! har Catherine termin allerede førstkommende mandag.

Prins Williams kone ligger angivelig ikke på latsida av den grunn, skal vi tro tv-kanalen.

- Full av energi

- Kate har det fint, og ja, hun leverer fortsatt barna på skolen og i barnehagen, forteller en kilde nær familien til nettstedet, fredag ettermiddag.

For selv om barnet i magen trolig krever sitt for høygravide Catherine, passer hertuginnen på å holde tritt med sine daglige gjøremål. Dette inkluderer å få sine to eldre barn, prins George (4) og prinsesse Charlotte (2), av gårde på morgenen.

Det er kanskje lett å tenke at Kate i sin ekstraordinære livssituasjon, kunne hyret inn et helt team med barnepassere og assistenter. Vel, det kan virke som om denne dama foretrekker å gjøre ting selv.

<strong>TOPPFORM:</strong> Hertuginne Kate viser få tegn til at graviditeten bremser henne. Foto: NTB Scanpix
TOPPFORM: Hertuginne Kate viser få tegn til at graviditeten bremser henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var samme regla under Kates forrige svangerskap. Hun sto på til siste sekund. Hun er full av energi og ser fram til forløsningen, forteller kilden til E!

Annerledes fødsel

Selv om hertugparet har hevdet de har valgt å la kjønnet på det kommende familiemedlemmet være en overraskelse, spekulerte britisk presse likevel på om William forsnakket seg under en fotballkamp tidligere denne måneden.

Hvorvidt hertugparet likevel vet kjønnet på deres nye familietilskudd, vil vi nok ikke få vite svaret på, i alle fall ikke før den nye prinsen eller prinsessen melder sin ankomst om kort tid.

Mye tyder på at fødselen i likhet med de to foregående fødslene, vil finne sted ved The Lindo Wing på St. Mary's Hospital i London. Ifølge Sunday Times skal tre jordmødre ved avdelingen ha forberedt seg på den rojale fødselen ved å gjennomgå et intensivt todagerskurs i hypnofødsel.

«Hypnofødsel» er ifølge avisen et samlebegrep for ulike teknikker som skal virke avslappende under en fødsel, deriblant selvhypnose, avspennings- og pusteteknikker. Hypnofødsel-teknikkene skal gjøre den forestående fødselen mindre smertefull for hertuginnen.

Saken fortsetter under.

STRÅLTE i oslo: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer Vis mer

Ifølge Sunday Times er det Katharine Graves, grunnleggeren av The Hypnobirthing Association, som har trent opp jordmødrene hos blant annet The Lindo Wing.

Graves sier til avisen at jordmødre, selv om de har utrolig mye kunnskap, kan nyte godt av det å lære om hypnofødsel.

- Vi ser litt annerledes på ting, og jordmødre synes det er forfriskende å oppleve at fødsel ikke bare handler om retningslinjer og protokoller. Noen ganger kan småting en jordmor gjør, utgjøre en stor forskjell på en mors opplevelse.

Kate var for øvrig for syk til å følge sin eldste sønn til skolestart i september i fjor, på grunn av ekstrem svangerskapskvalme.

LES OGSÅ: Høygravide Kate trosset kulden for barna

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer