Kate gråt for de døde

Det ble en emosjonell dag på jobben for hertuginnen.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Hertuginne Kate vandret i dype tanker i et hav av rødt, da hun tirsdag formiddag skulle plante en keramisk valmue for å hedre de som mistet livet under første verdenskrig.

Og den symbolske seremonien gjorde åpenbart inntrykk på Kate, som på et tidspunkt var så beveget at hun måtte tørke tårene.

Se video nederst i saken.

SYMBOLSK: Kate så tankefull ut, da hun skulle sette ned valmuen på området rundt Tower of London. Foto: All Over Press
SYMBOLSK: Kate så tankefull ut, da hun skulle sette ned valmuen på området rundt Tower of London. Foto: All Over Press Vis mer

Ektemannen prins William og hans bror prins Harry satte også ned hver sin valmue, som hver og en skal være et symbol på en av de 888 246 britiske soldatene som måtte bøte med livet under krigen.

Det er kunstneren Paul Cummins som står bak det spektakulære verket, som kalles "Blood Swept Lands And Seas Of Red". Det hele er lokalisert på Tower of London, og det er ment at valmuene skal danne en sirkel rundt tårnet når alle er satt ned i løpet av høsten.

- Det er en måte å vise det store antallet som mistet livet, sier kunstneren

HEDRET HELTENE: Både Harry, Kate og William var på plass i Belgia på 100-årsdagen for utbruddet av første verdenskrig.  Foto: All Over Press
HEDRET HELTENE: Både Harry, Kate og William var på plass i Belgia på 100-årsdagen for utbruddet av første verdenskrig. Foto: All Over Press Vis mer

De keramiske valmuene er til salgs for 265 kroner på nettet og settes ut av frivillige etterhvert som de blir kjøpt. Etter markeringen av Remembrance Day i november, vil kjøperne få tilsendt valmuen. Inntektene går til militære veldedige organisasjoner.

Det følelsesladde besøket på utstillingen kom dagen etter at det kongelige trekløveret var i Belgia sammen med en rekke statsledere og andre kongelige.

Mandag 4.august var det nemlig nøyaktig 100 år siden første verdenskrig brøt ut - og dronning Elizabeth sendte den yngre garde avgårde for å representere Storbritannia under den høytidelige minnemarkeringen som fant sted der.

Les også: Dette kan bli bryllupskirken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer