Meghan Markle og prins Harry:

Kate fikk «nei» - Meghan får «ja»

Det blir etter alt å dømme en royal jul på prins Harrys ferske forlovede.

BRYTER MED TRADISJONER: Vanligvis pleier ikke dronning Elizabeth å invitere personer som ikke er giftet inn i kongefamilien til julefeiringen i Norfolk. Nå ser det ut til at hun gjør et unntak. Foto: NTB Scanpix
BRYTER MED TRADISJONER: Vanligvis pleier ikke dronning Elizabeth å invitere personer som ikke er giftet inn i kongefamilien til julefeiringen i Norfolk. Nå ser det ut til at hun gjør et unntak. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Prins Harrys (33) forlovede, skuespiller Meghan Markle (36), skal feire jul med den britiske kongefamilien. Det melder Sky News.

- Dere kan vente å se hertugen og hertuginnen av Cambridge, prins Harry og frøken Markle på Sandringham på 1. juledag, sier en talsperson for Kensington Palace.

Det nyforlovede paret får dermed gjøre noe prins William og hertuginne Kate ikke fikk lov til, den gang de «bare» var forlovet.

BER MEGHAN: Dronning Elizabeth skal ha vært rask med å ta Meghan inn i varmen etter forlovelsen til prins Harry. Foto: NTB Scanpix
BER MEGHAN: Dronning Elizabeth skal ha vært rask med å ta Meghan inn i varmen etter forlovelsen til prins Harry. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jula 2010 ble nemlig hertuginne Kate (35), den gang Kate Middleton, ikke invitert til Sandringham, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Dette til tross for at hun og prins William (35) kort tid før hadde annonsert forlovelsen sin, i likhet med Meghan Markle og prins Harry.

INGEN FEIRING SAMMEN: Prins William og hertuginne Kate forlovet seg 16. november 2010 - men feiret likevel ikke jula sammen dette året. Foto: NTB Scanpix
INGEN FEIRING SAMMEN: Prins William og hertuginne Kate forlovet seg 16. november 2010 - men feiret likevel ikke jula sammen dette året. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Heller ikke rugbystjerna Mike Tindall ble invitert til julefeiringen da han var forlovet med prinsesse Annes datter, Zara Phillips, i 2010, ifølge Sky News og The Telegraph.

UTEBLE FRA FEIRINGA: Zara Phillips sammen med sin daværende forlovede - nå ektemann - Mike Tindall etter at duoen forlovet seg i 2010. Foto: NTB Scanpix
UTEBLE FRA FEIRINGA: Zara Phillips sammen med sin daværende forlovede - nå ektemann - Mike Tindall etter at duoen forlovet seg i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dette er faktisk et hyggelig og sikkert velkomment brudd med Majestetens egen tradisjon og sedvane, som tilsier at man må vente til etter bryllupet med å feire kongelig jul. Det måtte for eksempel hertuginne Kate gjøre, forteller TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

Totland mener det kan ligge flere årsaker bak avgjørelsen.

- Først og fremst tror jeg at Harry og Meghan ønsker å feire jula sammen - og hun jo har sitt hjem «over there». Dessuten tror jeg det spiller inn at dronningen og prinsgemalen begge er blitt så gamle, at man kanskje ikke kan regne med så mange flere julefeiringer med dem begge.

- Mest konservative

Den britiske prinsen bor i dag i Nottingham Cottage, som ligger rett bak Kensington Palace. Det er fra tidligere kjent at Markle i første omgang ville flytte inn hos ham etter at de to forlovet seg.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forklarer overfor Dagbladet at dronning Elizabeths avgjørelse er med å tegne et bilde av et kongehus som tilpasser seg den moderne tid.

EK OG MORO: Nåværende kronprinsesse Mette-Marit sammen med sin sønn Marius (da 3 år gammel), dronning Sonja, kong Harald, prinsesse Märtha Louise og kronprins Haakon på Kongsseteren i 2000. Foto: Erik Johansen / SCANPIX / POOL
EK OG MORO: Nåværende kronprinsesse Mette-Marit sammen med sin sønn Marius (da 3 år gammel), dronning Sonja, kong Harald, prinsesse Märtha Louise og kronprins Haakon på Kongsseteren i 2000. Foto: Erik Johansen / SCANPIX / POOL Vis mer

- Det britiske kongehuset er jo av de aller mest konservative, men nå har de åpenbart sluppet litt opp. Det er jo naturlig at nyforlovede, som allerede er samboere, også får feire jula sammen.

Vagle trekker også paralleller til vårt eget kongehus her hjemme, etter at kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby forlovet seg 1. desember i 2000.

- Da jula kom noen uker etterpå, var både Mette-Marit og hennes sønn Marius på Kongseteren for å feire jul med resten av kongefamilien. De to var også med på den offisielle julefotograferingen, hvor dronning Sonja til alles store overraskelse satte seg på kne på gulvet for å leke med sitt nye bonusbarnebarn.

Livet snudd på hodet

Det var i slutten av november at den amerikanske skuespilleren og prins Harry forlovet seg.

Siden paret først begynte å date for halvannet år siden, er det skrevet side opp og side ned om Markles framtidige rolle i det britiske kongehuset, men også om 36-åringens bakgrunn og familiehistorikk.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Når Markle etter hvert trer over i livet som kona til prins Harry, og antakeligvis får tittel som hertuginne, er det ikke til å stikke under stol at skuespilleren - i likhet med andre kongelige medlemmer uten «blått blod» - vil få en helt ny hverdag.

Foruten å flytte fra fødebyen Los Angeles, valgte 36-åringen tidligere i år å si opp jobben i den populære TV-serien «Suits».

Selv om skuespilleren ikke får prinsessetittel, må hun antakelig lære seg å leve som en, med alt det innebærer av kongelig etikette. Amerikaneren vil også bli britisk statsborger når hun gifter seg.

En talsmann for 36-åringen har tidligere uttalt til CNN at hun imidlertid vil beholde sitt amerikanske statsborgerskap gjennom prosessen.

LES OGSÅ: Her blir Harry og Meghan avslørt av kroppsspråket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer