Kate får ikke prinsessetittel

Dronningen har gitt Prins William og Kate Middleton titlene hertug og hertuginnen av Cambridge. - Ikke dramatisk, sier hoffreporter Kjell Arne Totland.

<strong>HERTUGEN OG HERTUGINNEN:</strong> Dronningen har gitt Prins William og Kate Middleton titlene hertug og hertuginnen av Cambridge. Foto: Stella Pictures
HERTUGEN OG HERTUGINNEN: Dronningen har gitt Prins William og Kate Middleton titlene hertug og hertuginnen av Cambridge. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
London/Oslo (SEHER.NO): Det har vært stor spenning til hvilken tittel Dronning Elizabeth (85) ville gi Prins William og Kate Middleton i forbindelse med bryllupet. Fredag klokka ni ble det offentliggjort at de vil få tittelen hertug og hertuginen av Cambridge.

- Dette er en av titlene som har vært ledige en stund. Og det var en av de titlene det var ventet at dronningen ville gi dem, sier Se og Hørs hoffekspert Kjell Arne Totland til Seher.no.

Disse titlene var også noe Totland spekulerte i overfor Seher.no allerede torsdag. Det vekker imidlertid litt oppsikt at Kate ikke vil få tittelen prinsesse Catherine. Men Totland mener det er satt på spissen at hun ikke får prinsessetittelen.

- På folkemunne vil hun være prinsesse Cathrine. Hun vil også bli prinsesse William av Wales. Så det er ingen stor dramatikk i dette, sier Totland til Seher.no.

Prinsen vil også få tittelene Jarlen av Strathearn og Baronen av Carrickfergus.

- Det bra med dronningens valg, er at hun har valgt titler som gjør ham til engelsk hertug, skotsk jarl, barontittel fra Nord-Irland og han er allerede prinsen av Wales, sier Alastair Bruce, som er kongekommentator i Sky News.

- Pressen vil likevel kalle henne prinsesse Kate. Det var det samme med Dina. Hun ble også kalt prinsesse Di eller bare Di, sier han.
 
I Londons gater mener imdidlertid folk at Kate burde fått prinsessetittel.

- Vi synes at hun burde fått prinsessetittel. Hertuginne høres så gammeldags ut. Det ville vært fint med prinsessetittel, men vi forstår avgjørelsen. Hun er jo ingen kongelig, men en borgelig. Vi tror at folket vil se på henne som en prinsesse uansett og med tittelen vil hun fortsatt bli sett på som mer vanlig. Det tror jeg folk liker, for det gjør at de får et mer avslappet forhold til kongehuset, sier Marie og Bronwen, som Seher.no møter i gatene i London.

De to er allerede halvveis nede i champagneflasken i Green Park.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Kjoledesigneren avslørt under gigantisk pelslue

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer