Kate besøker norsk øy

Hertugparet skal overnatte på bortgjemt idyll i Stillehavet.

NORSK ØY: Kate og William skal besøke Tavanipu, en øy i Stillehavet som tidligere var bebodd av norske handelsreisende.
NORSK ØY: Kate og William skal besøke Tavanipu, en øy i Stillehavet som tidligere var bebodd av norske handelsreisende. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Hertuginne Kate og prins William drar i begynnelsen av september på en stor rundreise i forbindelse med dronning Elizabeths diamantjubileum. Kongefamilien skal i løpet av året besøke alle samveldelandene, og Kate og Williams maratontur skal innom både Kuala Lumpur, Singapore og ulike øyer i Stillehavet.

Kate er nok godt i gang med pakkingen, for i kofferten må hun ha med seg minst 30 ulike representasjonsantrekk, inkludert jungelantrekk, ettersom Kate og William også skal dypt inn i regnskogen på Borneo for å se orangutanger.

Mot slutten av reisen skal Kate og William overnatte på en helt spesiell øy, som betegnes som en av verdens mest romantiske øyer.

Paradisøya Tavanipupu er en liten øy blant Solomon-øyene, øst for Australia.

Øya har en helt spesiell historie - og var en gang eid av nordmenn. Ifølge hotellets nettside ble øya oppdaget av europeere på 1800-tallet, og norske handelsreisende kjøpte den lille sydhavsperlen av lokale i bytte mot ammunisjon. Nordmennene startet kokosnøttplantasje, men etter en tid ble plantasjen nedlagt og øya overgrodd.


På 70-tallet fikk imidlertid øya nytt liv, da den britiske interiørdekoratøren Dennis Bellote og hans partner Keith Paske startet med å tilby overnatting i bungalower.

For fire år siden fikk øya igjen nye eiere, og i dag er det et luksusresort på øya - bestående av bare seks bungalower. Det er her Kate og William skal bo - og de skal ha hele øya for seg selv.

Det krystallklare turkise vannet som omgir øya betegnes som en drøm, og vil nok falle i smak hos Kate og William.

Det finnes fortsatt spor av de norske handelsmennene, for inne på øya finnes gravsteinene til de første nordmennene som «oppdaget» øya på 1800-tallet.


Det er bare 18 måneder siden prins William og Kate dro på romantisk bryllupsreise til Seychellene, men en bristisk tronarving har latt vente på seg. Nå krysser imidlertid britene fingrene for at Kate blir svanger i paradis. Og det hadde jo unektelig vært moro om Englands kommende konge eller dronning ble unnfanget på «norsk» grunn...

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Ble diana virkelig drept?

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer