MOTERIKTIG: En lekker festhatt eller fjærpynt i håret er en effektfull prikk over i-en hvis man vil skille seg ut. Det har Kate Middleton skjønt.
MOTERIKTIG: En lekker festhatt eller fjærpynt i håret er en effektfull prikk over i-en hvis man vil skille seg ut. Det har Kate Middleton skjønt. Vis mer

- Kate bærer sin hatt som hun vil

Kate Middleton elsker hodeplagg. Se bildene!

Publisert
SEHER.NO: Prins Williams (29) forlovede, Kate Middleton (28), har opplevd å få et enda større fokus på seg etter at paret offentliggjorde sin forlovelse i november.

29 år gamle Middleton, som ble avslørt som prinsens kjæreste i 2004, har blitt gransket fra topp til tå av britisk presse de siste månedene, og alt fra klesstil til oppførsel, hår og utseende har blitt omtalt.

Og selv om Kate er kjent for sin folkelige stil, har hun etter at hun ble forlovet med William blitt nødt til å kle seg opp i svært elegante antrekk - og gjerne med hatter eller annen hodepryd - når paret opptrer offentlig sammen.

Se bildeserie av Kates mange hatter og hodeplagg nederst i saken!

Men det å bære hatt er slett ikke noe Kate er ukjent med. Allerede flere år før hun forlovet seg med prinsen, brukte brunetten nemlig også hodeplagg til hverdags. Og i 2006 fikk hun jobb som assisterende innkjøper av tilbehør for kjeden Jigsaw, som kan forklare hvorfor hun har lengst lagt sin elsk på for eksempel små fjærhatter.

Kate og prins William var i slutten av februar på sitt første offisielle oppdrag sammen i Wales, og da valgte hun en hårpynt med fjær, som hun senere har fått mye skryt for.


- Hun har ganske mye fra kolleksjonen vår, og heldigvis for oss brukte hun en av dem i dag. Hun ser fantastisk ut, sa designeren Maddie O'Mahony hos Vivien Sheriff Millinery til People etterpå.

Den kommende prinsessens hattebruk får også skryt av Mona Strand, som står bak butikken Hattemona.no.

- Det er jo helt fantastisk at hun bærer så mye hodeplagg. De kongelige blir av mange sett på som forbilder. Når de bærer hodeplagg så vil kanskje andre også bære hodeplagg eller noe lignende. Det er jo mye moro med hatter da. En hatt er jo nesten som en skulptur, og det er jo flott med fine farger og former. Dessuten syns jeg at hun er modig, for det er ikke alle som tør å bruke hatt, sier Strand til Seher.no.

- Merker man økning i hatteslaget når kjendiser går mer med det?

- Man kan merke at kundene kommenterer det, og at man kanskje får en annen type dialog, og slik kan komme inn på det man ønsker seg av hodeplagg selv. Da kan man moderere eller dempe. Det virker som om mange har en mening om hatter.

Hattebutikkeieren synes Kate er flink til å variere hodeplaggene, men at hun godt kunne variert frisyren mer i takt med hodeplaggene.

- Generelt syns jeg hun kler mange typer hatter. Dessuten er det jo mange ulike anledninger hvor en type hatt passer, og ikke en annen. Det virker som om at hun har et stort repertoar å velge i og bærer sin hatt som hun vil. Det jeg gjerne skulle sett mer av, var at frisyren var tilpasset hatten på ulike måter. Det framhever hattene og personligheten på nye måter, sier Strand.

Strand påpeker at det er et stort spenn av hatter som er moteriktig for tiden. Alt fra Fam Irvolls fargesprakende kakehatter til klassiske bredbremmede hatter. Hodepynter med blomster og fjær er også populært.

- Det er viktig å sette hatten riktig ut i fra designet. Plasseringen på hodet kan forandre hatten mye. Går man til en hattedesigner og får laget seg en hatt, vil man alltid få en hatt som passer. Da kan man diskutere seg fram til den perfekte fasong til en riktig anledning. Alle kan gå med hatt bare de vil det nok, er oppfordringen fra Mona Strand. 

Hva slags hodepynt Kate velger når hun gifter seg med prins William 29. april i Westminster Abbey i London blir ett av spenningsmomentene med bryllupet...

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Kirken røpet bryllupsdatoen  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer