Kastet glans over pappas konferanse

Kronprinsen inviterer unge ledere til konferanse, og den yngste av dem alle var datteren Ingrid Alexandra!

KONSENTRERT:  Prinsesse Ingrid Alexandra satt mellom pappa og mamma på SIKT 2015 i universitetsaulaen i Bergen.
 Foto: NTB scanpix
KONSENTRERT: Prinsesse Ingrid Alexandra satt mellom pappa og mamma på SIKT 2015 i universitetsaulaen i Bergen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kronprins Haakon har for tredje gang invitert unge ledere og talenter til konferansen SIKT - og nettopp ledelse er temaet i år.

Tidligere har konferansen vært holdt i Trondheim og Tromsø, mens det i år er Bergen som er vertsby for konferansen. Med seg til byen mellom de syv fjell har kronprinsen kona Mette-Marit - og noe mer overraskende datteren Ingrid Alexandra!

Mens kronprinsen selvsagt har vært til stede fra konferansens start mandag, kom jentene hans først tirsdag. Og ifølge kronprinsessens egen twittermelding, gledet de to seg til å treffe igjen kronprinsen.

"SIKT er et møtested hvor vi prøver å utnytte energien og optimismen som finnes i unge ledere og talent i alderen 20 - 40 år. Målsettingen er å være en relevant og morsom arena for nytenking og fordomsfri diskusjon på tvers av ulike sektorer," skriver kronprinsen i invitasjonen til årets deltakere.

Prinsesse Ingrid Alexandra er riktig nok bare 11 år, men hun er i aller høyeste grad en kommende ung leder. En gang i framtiden skal hun bli landets dronning!

GOD LÆREMESTER: Pappa Haakon forklarer. Prinsessen følger nøye med. 
 Foto: NTB scanpix
GOD LÆREMESTER: Pappa Haakon forklarer. Prinsessen følger nøye med. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun har tross sine unge alder allerede representert kongehuset en rekke ganger sammen med sine foreldere og besteforeldre. Hennes jobbdebut var da hun som femåring deltok på et arramgement på Slottsplassen i forbindelse med Verden Miljødag.

I fjor hadde hun sin historiske debut i Stortinget i forbindelse med Grunnlovsjubileet, og tidligere i år hadde hun sitt første representasjonsoppdrag alene. Hun døpte redningsskøyta «Elias», og en stolt bestefar Harald var bare med som moralsk støtte.

ORDSTYRER: Jenny Skavlan er konfransier på kronprinsens konferanse.  Foto: NTB scanpix
ORDSTYRER: Jenny Skavlan er konfransier på kronprinsens konferanse. Foto: NTB scanpix Vis mer

Prinsessen viser en imponerende tålmodighet når hun er representerer offentlig, og det har lenge vært åpenbart at hun vet hvilken rolle som venter henne. Bildene fra dagens konferanse viser at hun følger nøye med, noterer flittig i sin egen notatbok, mens pappa Haakon forklarer når det er nødvendig.

Tirsdag fikk Ingrid Alexandra også se mamma Mette-Marit på scenen i samtale med Bawa Jain, generalsektretær i World Council of Religious Leaders. De to skal diskutere aspekter ved ledelse. Senere skal NHO direktør Kristin Skogen Lund snakke om å lede en verden i endring.

Den to dager lange konferansen avsluttes med middag i Logen-teater tirsdag kveld.

LES OGSÅ: Hertuginnen kom uten BH

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer