Kaster seg ut i India

Kronprinsparet har fått kastemerke i pannen!

KASTEMERKE: Mette-Marit er stemplet som "førstekastes" prinsesse og får blomsterkrans rundt halsen av vertskapet. Foto: SCANPIX
KASTEMERKE: Mette-Marit er stemplet som "førstekastes" prinsesse og får blomsterkrans rundt halsen av vertskapet. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det tredje øye...

SEHER.NO: Mette-Marit og Haakon er vel fremme i Mumbai, India. På tradisjonelt indisk vis fikk paret blomsterkranser i hvitt og rødt rundt halsen og det lille merket i pannen. Seremonien brukes i India for å ønske gjester velkommen, ifølge VG Nett. Mumbai er en millionby - best kjent som Bombay her til lands...

Det lille merket nederst på panna kalles også for bindi - eller «det tredje øyet» i hinduistisk tro.

Kronprinsparet reiste via Dubai i De forente arabiske emirater, der de har tilbrakt et par dager for å akklimatisere seg. De ble møtt på flyplassen i Mumbai av Norges ambassadør i India, Jon Westborg. Den første kvelden bar det rett på hotellsuiten for å slappe av.

Når kronprinsparet innleder sitt offisielle besøk i India mandag morgen , kan de blant annet se fram til et romantisk møte med Taj Mahal og en ridetur på elefant.

Møtet med Taj Mahal i byen Agra er et ekstra stopp på veien mellom Mumbai og New Delhi:

- Rett og slett fordi man ikke kan dra til India uten å besøke Taj Mahal, sier Utenriksdepartementets protokollsjef Anne Lund, som ledsager kronprinsparet på turen.

Fra daværende kronprins Harald og kronprinsesse Sonjas besøk i India for 20 år siden, er det nettopp bildene av paret foran Taj Mahal som sitter på netthinnen. Et annet - verdenskjent - bilde fra samme sted er av britiske prinsesse Diana som sitter foran det imponerende byggverket, trist og alene. Like etter ble hun og prins Charles separert, skriver VG Nett.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer