Oprah Winfrey:

Kaster lys over sjokkutsagn

Talkshowdronningen avslører detaljer om skandaleintervjuet.

EKSKLUSIVT INTERVJU: Prins Harry og hertuginne Meghan stilte opp for Oprah Winfrey. Foto: Harpo Productions /Joe Pugliese/ REUTERS/ NTB
EKSKLUSIVT INTERVJU: Prins Harry og hertuginne Meghan stilte opp for Oprah Winfrey. Foto: Harpo Productions /Joe Pugliese/ REUTERS/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag slapp CBS News det to timer lange intervjuet med hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) i USA.

Intervjuet ble gjort av talkshowdronning Oprah Winfrey (67), og avsløringene som kom frem har vakt stor oppsikt og skapt utallige overskrifter.

I intervjuet fortalte Meghan om et ellevilt mediekjør, selvmordstanker og ryktene om den påståtte isfronten med hertuginne Kate.

Hun hevdet også i intervjuet at det ble delt bekymringer om hvor mørk huden til sønnen kom til å være da han ble født, noe som har vakt stor oppsikt.

Harry på sin side fortalte om en familie som ikke hadde stilt opp i en vanskelig tid.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Kaster lys over hudfarge-utsagn

Mandag ettermiddag dukket Winfrey opp i «CBS This Morning» for å dele ytterligere detaljer fra intervjuet med hertugparet, samt vise klipp fra intervjuet som hittil ikke har blitt delt med offentligheten.

Der avslører Winfrey at verken dronning Elizabeth (94) eller prins Philip (99) var en del av samtalen om Archies hudfarge. Winfrey fortalte videre at det var viktig for prins Harry å få frem dette.

I et nytt klipp nekter prins Harry å røpe hvem som tok opp hudfargen til Archie, og nøyaktig hva som ble sagt. Han forteller imidlertid at rasisme i Storbritannia var en stor grunn til at de i fjor valgte å forlate kongehuset.

Hittil er det ikke kommet en offisiell uttalelse fra Buckingham Palace om anklagene som fremsettes mot kongehuset under intervjuet. Mandag formiddag valgte imidlertid dronning Elizabeths tidligere pressetalsmann, Charles Anson, å uttale seg om rasismepåstanden.

Anson, som jobbet for dronningen fra 1990 til 1997, nekter for at det finnes rasistiske holdninger i den britiske kongefamilien.

- Jeg tror ikke det er et fnugg av rasisme å spore i kongefamilien, sa han til BBC mandag, og la til:

- Jeg tror denne typen rasisme først og fremst er å finne i sosiale medier og blant individer.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Om dronningen: - Trakk invitasjon

I et annet klipp avslører prins Harry at han føler at til og med bestemoren, dronning Elizabeth, kan manipuleres innenfor kongehuset.

Harry mintes også sin og Meghans kunngjøring om å trekke seg tilbake. Dronningen hadde da invitert hertugparet til å bli med henne til Sandringham slott.

Ifølge Harry ble invitasjonen trukket tilbake av et medlem av dronningens stab, som hevdet at hun var for opptatt til å møte dem.

- Så jeg ringte henne, og den kvelden sa jeg: «jeg tenkte å komme uansett, men jeg hører at du er opptatt». Hun sa: «ja, det er noe i kalenderen min som jeg ikke visste om». Jeg sa: «vel, hva med resten av uken?» Hun sa: «det er travelt nå». Jeg ville ikke presse på fordi jeg visste hva som foregikk, sier han i klippet.

Winfrey spurte deretter om det var slik at dronningen ikke får gjøre det hun ønsker. På dette svarte den britiske prinsen «nei», og forklarte at det er folk rundt henne som gir henne råd.

Raste mot hertugparet

Som nevnt har intervjuet fått massive reaksjoner, og blant dem som har reagert sterkt er tv-profil Piers Morgan (55). I en rekke Twitter-innlegg raste han mot hertugparet, og spesielt hertuginne Meghan.

«Harry ønsker at USA og resten av verden skal hate familien hans, monarkiet og landet hans. Jeg foreslår at alle venter på at ofrene for konas herjinger skal snakke om hennes rare beskyldninger», var blant det han skrev på Twitter.

«Dette intervjuet er et skammelig svik mot dronningen og kongefamilien. Jeg forventet dette destruktive, selvforherligende tullet fra Meghan, men at Harry lar henne få familien og monarkiet ned på kne, er skammelig», lød det fra Morgan i et annet Twitter-innlegg.

RASER: Journalist og programleder Piers Morgan raser over nattens intervju med Meghan og Harry. Video: CBS/ITV Vis mer

LES OGSÅ: Slår tilbake mot Kate-ryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer