- Kanskje vi skal kalle ham Elvis?

Kronprins Frederik tenker allerede på navn til tvillinggutten som ble født lørdag.

MOR FOR TREDJE - OG FJERDE GANG: Kronprinsesse Mary har nå tatt i mot sitt tredje og fjerde barn - toeggede tvillinger. Foto: Stella Pictures
MOR FOR TREDJE - OG FJERDE GANG: Kronprinsesse Mary har nå tatt i mot sitt tredje og fjerde barn - toeggede tvillinger. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO:  - Jeg er her for å fortelle at min kone kronprinsessen har født to velskapte barn. Den første var en gutt og den andre var en pike.

- De ble født med en halv times mellomrom. Den første kom klokken 10.30. Etter omstendighetene har de det bra alle sammen, sier kronprins Frederik ifølge Ekstrabladet.

Ifølge Danmarks Radio skal den nybakte pappaen også ha kommet med et navneforslag til sin nye sønn.

- Vi fikk akkurat vite at han er født på Elvis Presleys fødselsdag - så kanskje vi skal kalle ham Elvis, sier kronprins Frederik til stor jubel fra pressen

Kronprinsen skal være ytterst tilfreds med hvordan fødselen har forløpt og kaller begivenheten "et mirakel gange to". Ifølge kronprinsen veier gutten 2647 gram og er 47 lang, mens piken er en centimeter kortere og veier 2554.

- Det er nesten som å bli far igjen for første gang, siden det er to individer og to små hjerter man skal holde øye med. Men det har ikke vært problematisk, sier kronprinsen.

- En veldig hyggelig nyhet, og fantastisk at fødselen gikk så fort og så fint. Det er rørende å se Frederiks store glede og hyggelig at det ble en prins og en prinsesse. Mary har for øvrig nå født alle sine fire barn på en lørdag, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland til Seher.no.

Navnespekulasjonene er selvsagt allerede i gang, spesielt med Frederiks kommentar.

- I den danske kongefamilien får barna tradisjonelt fire navn. Ett av prinsens navn blir nok Frederik som pappa - og jeg tipper at den lille prinsessen får Margrethe som ett av sine fire navn, sier Totland.

Men det er nok lite sannsynlig at prinsen får navn etter rockekongen.

- Frederik sa at han nettopp hadde fått vite at det var Elvis fødselsdag - og sa nok dette som en morsom spøk. Det er vel heller tvilsomt at det skjer. Men man skal jo aldri si aldri, sier Totland og ler.

Kronprinsesse Mary ble i morges innlagt på Rigshospitalet i København, der hun nå har født tvillingene sine. Kronprinsessen skal ha ankommet sykehuset klokken syv i morges, der flere leger og jordmødre stod parat til å hjelpe henne. Kronprins Frederik (42) var også til stede og støttet den fødende kronprinsessen.

- Jeg hadde et ønske om ikke at gå i gulvet av spenning og nerver, uttalte den lettede firebarnsfaren etter fødslen på Rigshospitalet lørdag formiddag, ifølge Ekstrabladet.

Ansvarlig for fødselen var klinikksjef Morten Hedegaard og overlege Peter Damm.  Ifølge Billed-Bladets journalist Trine Larsen ble Marys fødsel satt igang allerede fredag kveld. Det sier hun til dansk TV2, ifølge Ekstrabladet.

Mary var torsdag på Rigshospitalet til en siste kontroll før fødslen. Samtidig skal Kronprins Frederik ha ryddet sin offisielle kalender for alle arrangementer de kommende ukene.

Mandag denne uken var kronprinsessen ennå ikke innlagt på Rikshospitalet. Det danske kongehusets kommunikasjonssjef, Lene Balleby, avviste da ryktene om at fødselen ville bli satt kunstig i gang denne dagen.

- Kronprinsessen befinner seg på Amalienborg, og hun har det bra. Der er ikke tale om at hun skal legges inn i dag. Det er feil, sa Lene Balleby til Ritzau.

- Fødselen skjer når den skjer, akkurat som da prins Christian og prinsesse Isabella ble født, sa hun. Dermed avkreftet kongehuset at fødselen skulle skje ved et planlagt keisersnitt.

Det har siden før jul vært mange spørsmål knyttet til tvillingfødselen til den danske kronprinsessen. Danske aviser har spekulert i tidspunktet for fødselen, selv om det danske kongehuset har oppgitt at fødselen var ventet "midt i januar". Det har nemlig gått rykter om at det danske kongehuset har oppgitt en "falsk" termin.

Derfor var det knyttet stor spenning til om Mary kom til å føde i julen - noe hun ikke gjorde.
De nyfødte tvillingenes ankomst vil altså være etterlengtet, både i pressen og i kongefamilien.

Rett før jul deltok kronprins Frederik på finalen i håndball-EM for kvinner, og han kunne da fortelle at Mary var klar for å føde og at han gledet seg stort til tvillingenes ankomst.

- Hun er helt klar for å føde og hun har det bra. Og vi gleder oss, fortalte den blide kronprinsen til bt.dk.

Fra før av har det danske kronprinsparet barna prins Christian (5) og prinsesse Isabella (3) sammen.
 

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Nå er tvillingene på vei...