Prins Felix av Danmark:

- Kanskje jeg finner meg en kjæreste

Den danske prinsen begynner å bli stor.

NY EPOKE: Prins Felix av Danmark har fylt 16 år og har begynt på videregående. Han går en spennende tid i møte, men mangler én spesiell ting ... Foto: Det danske kongehuset
NY EPOKE: Prins Felix av Danmark har fylt 16 år og har begynt på videregående. Han går en spennende tid i møte, men mangler én spesiell ting ... Foto: Det danske kongehuset Vis mer
Publisert

De siste årene har danske prins Nikolai (18) stjålet mye av oppmerksomheten i det danske kongehuset. Han er sønn av prins Joachim (49) og grevinne Alexandra (54), og har som kjent skapt overskrifter verden over på grunn av sin modellkarriere.

Tidligere i år gikk han blant annet for Dior, og han kapret også sin første forsidejobb nylig. Med alle overskriftene er det enkelt å glemme prinsens lillebror, prins Felix. I sommer ble han hele 16 år gammel, og begynner allerede å ligne på både sin far og bror.

Han har også begynt på videregående og går et nytt liv i møte, skriver danske Se og Hør.

FIN FAMILIE: Prins Nikolai (t.v) og prins Felix poserte stolt sammen med moren sin nylig. Foto: Lars H. Laursen
FIN FAMILIE: Prins Nikolai (t.v) og prins Felix poserte stolt sammen med moren sin nylig. Foto: Lars H. Laursen Vis mer

Håper på kjærlighet

Det er på Gammel Hellerup Gymnasium at den unge prinsen nå skal gå i noen år fremover. Skolen ligger i Hellerup, som er like nord for København.

Mens man i Norge må søke seg inn på bestemte linjer, bestemmes dette først ved denne skolen etter at man har gått der i tre måneder. Derfor er det ikke kjent hva den unge prinsen skal gå på videregående.

Da vårt danske søsterblad møtte prinsen sammen med broren og moren kunne han fortelle at han gledet seg stort til å ta fatt på nye oppgaver.

- Det er meget spennende å starte på videregående. Det er helt annerledes fra ungdomsskolen, men det er jeg glad for, fortalte han under et arrangement, og fortsatte:

BLITT STOR: Prins Felix har blitt 16 år og har begynt på videregående. Foto: Lars H. Laursen
BLITT STOR: Prins Felix har blitt 16 år og har begynt på videregående. Foto: Lars H. Laursen Vis mer

- Jeg skal nok klare å følge med, men det blir nok vanskeligere senere, forteller han.

Hans storebror gikk i sommer ut av videregående da han ble uteksaminert fra kostskolen Herlufsholm. Han fikk en tier på sin avsluttende eksamen - som etter norsk standard kan sies å være en B eller en femmer.

Store deler av familien hadde møtt opp i anledning den store dagen, for å feire at modellprinsen var ferdig med skolen og gikk en morsom tid i vente. Prins Nikolai bruker høsten som student ved Hærens Sergentskole i Varde.

FAMILIEBILDE: I forbindelse med konfirmasjonen til Prins Felix i 2017 ble det tatt et nytt offisielt bilde av kongefamilien i Danmark. Foto: Det danske kongehuset
FAMILIEBILDE: I forbindelse med konfirmasjonen til Prins Felix i 2017 ble det tatt et nytt offisielt bilde av kongefamilien i Danmark. Foto: Det danske kongehuset Vis mer

Om tre år får vi trolig se prins Felix gjøre det samme. Han har også bestemt seg for å gå i storebrorens fotspor på andre måter.

- Jeg kunne godt ha tenkt meg å gjøre som min bror. Først gå på videregående, og så i forsvaret. Det er noe jeg har snakket en del med min far om, har 16-åringen uttalt.

Det er derimot ikke på alle områder han kopierer broren helt ennå. Prins Nikolai har funnet kjærligheten med rikmannsdatteren Benedikte Thoustrup, men lillebror er fortsatt singel. Han håper det kan endre seg.

- Jeg har ingen kjæreste, men det kan godt hende at det finnes en på skolen, sa prins Felix og smilte.

- Hjelp på veien

Det er til militærakademiet i Varde at unge prins Nikolai nå har tatt veien. Han håper derimot fortsatt på å få noen modelloppdrag.

Selv om han åpnet Kim Jones' første visning for Dior i Paris i sommer, et oppdrag han for øvrig fikk masse skryt for, ønsker han ikke å jobbe som modell resten av livet.

- Jeg ønsker meg ikke en karriere som modell. Jeg vil heller se på det som en jobb, som kan hjelpe meg på vei mens jeg utdanner meg, har han fortalt i et intervju med magasinet Tæt på.

I samme intervju kunne prinsen avsløre at han har fått trening av det anerkjente byrået Scoop Models. Han fortalte også at det var noe helt annet å være modell enn å være prins - selv om han teknisk sett alltid vil bære den siste tittelen med seg.

- Umåtelig populær

«Kongehusets Justin Bieber», som han er blitt omtalt som tidligere, har fått rykte på seg for å være litt av en kjekkas, og ifølge Se og Hørs kongehusreporter Anders Johan Stavseng er han en storsjarmør.

- Både prins Nikolai og broren, prins Felix, er umåtelig populære i Danmark.

- Da dronning Margrethe fylte 75 år og de to prinsene ankom TV2s store festaften i Aarhus i forbindelse med jubileet, hylte de frammøtte jentene da prinsene steg ut av bilen. Det var nesten Justin Bieber-takter over det hele, har Stavseng fortalt.

Skilte foreldre

Ifølge danske Se og Hør er ikke prinsen berettiget til å få apanasje, og må klare seg selv økonomisk.

Foreldrene til Nikolai skilte seg da han bare var fem år gammel, men moren fikk beholde grevinne-tittelen og får fremdeles delta på kongelige tilstelninger.

KONGELIG BÅTTUR: I formiddag tok Kongeskipet Norge jubilantene og deres gjester på mini-cruise i Oslofjorden. Video: Marie Røssland Vis mer

Alexandra giftet seg på nytt med filmfotografen Martin Jørgensen i 2007, men i 2015 brast lykken. Siden da har søsknene Nikolai og Felix ikke hatt kontakt med Martin, selv om han betraktet dem som sine egne barn da han var gift med Alexandra.

Faren til Nikolai, prins Joachim av Danmark, giftet seg på nytt med franske Marie Cavallier (41) i 2008.

Året etter fikk de sønnen Henrik (9), og i 2012 fikk de datteren Athena (6).

LES OGSÅ: - Han kom ikke hjem før klokken seks på morgenen

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer