Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Kan være uutholdelig

Ikke alle familiemedlemmer er invitert til kroningen av kong Charles.

OPPSTYR: Etter måneder med spekulasjoner ble det bekreftet at Sussex-paret er invitert til London. Foto: Splash News/NTB
OPPSTYR: Etter måneder med spekulasjoner ble det bekreftet at Sussex-paret er invitert til London. Foto: Splash News/NTB Vis mer
Publisert

Det har vært stor spenning knyttet til om prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) vil bli invitert på kroningen av kong Charles (74) i mai, etter prinsens mange sjokkavsløringer om kongefamilien.

Denne måneden ble det kjent at Sussex-paret har mottatt en invitasjon til kroningen, men det er imidlertid andre familiemedlemmer som må bli hjemme under kroningsdagen.

- Veldig sjarmerende

Ifølge The Telegraph er ikke prins Harry og hertuginne Meghans to barn, prins Archie (3) og prinsesse Lilibet (1), invitert.

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle, finnes det en naturlig forklaring på barnebarnas manglende innbydelse.

FALSKT: Flere har reagert på bildebruken i traileren til Netflixs dokumentar om prins Harry og hertuginne Meghan. Video: Netflix/Dagbladet. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

- Barna til prins Harry og hertuginne Meghan er rett og slett for små, tror jeg. En lang, høytidelig seremoni i kirken kan jo være uutholdelig for de minste, så jeg tror avgjørelsen er tatt av hensyn til de små, forklarer Vagle.

- Dessuten egner det seg kanskje ikke så bra under en slik seremoni med forstyrrelser fra de som naturlig nok sliter med å sitte stille? Sånn virker det i hvert fall som britene tenker, for heller ikke prins William og prinsesse Kates barn har fått være med før de har blitt litt større. For eksempel var det bare de to eldste barna deres som deltok i dronning Elizabeths begravelse.

BARE DE ELDSTE: Prinsesse Charlotte og prins George deltok i dronning Elizabeths begravelse. Lillebror prins Louis, samt søskenbarna prins Archie og prinsesse Lilibet vart ikke til stede. Foto: Doug Peters/Pa Photos/NTB
BARE DE ELDSTE: Prinsesse Charlotte og prins George deltok i dronning Elizabeths begravelse. Lillebror prins Louis, samt søskenbarna prins Archie og prinsesse Lilibet vart ikke til stede. Foto: Doug Peters/Pa Photos/NTB Vis mer

Samtidig finnes det andre arrangementer der også de minste er selvskrevne gjester.

- Når rammene rundt arrangementet er litt løsere, har det imidlertid vært mer vanlig at også de minste har fått være med. Som for eksempel konserten i anledning dronning Elizabeths 70 år på tronen. Da fikk prins Louis også være til stede, og man så jo at han synes det var vanskeligere å sitte stille enn de eldre søsknene. Bare veldig sjarmerende, synes jeg!

ABLEGØYER: Prins Louis har tidligere vekket oppsikt med sine sjarmerende grimaser. Foto: Pool/Reuters/NTB
ABLEGØYER: Prins Louis har tidligere vekket oppsikt med sine sjarmerende grimaser. Foto: Pool/Reuters/NTB Vis mer

- Men man kan jo ha forståelse for at det ved andre anledninger, som for eksempel den historiske kroningen, kan være mer krevende for både store og små.

KJÆRLIGE: Prins William og prinsesse Kate dukket opp på Bafta-utdelingen for første gang siden 2020, og overrasker med å være ekstra kjærlige på den røde løperen. Video: NTB Scanpix / Vouge Vis mer

- Sjekket ingen kalenderen?

Kroningsdatoen er mulig ikke helt idéell for prinseparet. Prins Archie fyller nemlig fire år denne dagen.

Selv om sammenfallet trolig er en tilfeldighet, har flere tidligere reagert på sammentreffet på Twitter.

«Er ikke dette rart? Bestefar stjeler søkelyset fra barnebarnet sitt», undret en person.

En annen spør om «ingen har sjekket kalenderen før de satt en dato».

STJELER SHOWET: Prins Louis stjeler oppmerksomheten på balkongen. Vis mer

Andre mener imidlertid at det var en hyggelig gest og krones på samme dag som Archies fødselsdag.

Noen påpeker derimot at datoen kan være en hyllest til kongens oldefar, kong George V som ble konge 6. mai 1910. Hans kroningsdato var 22. juni 1911.

ØDELAGT: Prins Harry avslører detaljer om slåsskampen han hadde med broren sin Prins William i talkshowet «The Late Show with Stephen Colbert». Video: Pluto TV Vis mer

«Det er årsdagen da George V ble konge, grunnleggeren av Windsor-huset. Sussex-familien er ikke verdens midtpunkt».

Kroningsseremonien vil skje i Westminster Abbey i London, der både kong Charles og dronning Camilla (75) vil bli kronet til konge og dronning.

LES OGSÅ: Deler nytt bilde: - Ligner på moren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer