Prinsesse Kate:

Kan være borte i flere måneder

Prinsesse Kate må bli frisk etter den store operasjonen.

PÅ BEDRINGENS VEI: Kate skal ifølge slottet være på bedringens vei. Foto: Matthew Horwood/Pool via AP)
PÅ BEDRINGENS VEI: Kate skal ifølge slottet være på bedringens vei. Foto: Matthew Horwood/Pool via AP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 16. januar ble prinsesse Kate (42) innlagt på London Clinic, for å gjennomgå en planlagt operasjon i mageregionen. Noen uker senere ble hun skrevet ut fra sykehuset, og en talsperson har uttalt at hun er på bedringens vei.

Kort tid etter ble det også bekreftet at hun hadde returnert hjem, og at hun skal fokusere på å komme seg etter operasjonen.

- Prinsen og prinsessen ønsker å gi en stor takk til hele teamet ved The London Clinic, spesielt til det dedikerte helsepersonellet, for omsorgen de har gitt, står det blant annet i uttalelsen.

Kongehuseksperten svarer på spørsmålet «alle» stiller seg etter kong Charles sin kreftbeskjed. Reporter: Caroline Vagle. Video: Nora Skavhaug/Se og Hør, NTB. Vis mer

Det er ikke ventet at Kate returnerer til sine kongelige plikter før over påske. Men skal vi tro Shashank Gurjar, som er ekspert på operasjoner i mageregionen, kan det ta mye lengre tid enn som så, skriver Hello Magazine.

- Prinsesse Kate bør være forsiktig, og bør i alle fall ta det helt rolig i seks uker, for å la sårene gro helt. Ved store sår syr vi sammen magen, og stingene er designet for å holde i seks til ni måneder. Så pasientene må forvente en følelse av at det trekker i magen som følge av det.

Videre forteller Gurjar at selve huden som regel leges i løpet av 48 timer, men at inngrepene innvendig i mageregionen, og musklene der, fort trenger seks måneder på å leges.

Her hadde kong Charles fått kreftbeskjeden. Reporter: Caroline Vagle. Video: Nora Skavhaug/Se og Hør, NTB. Vis mer

Han mener det er flere ting prinsessen, som alle andre som har gjennomgått et slikt inngrep, må fokusere på i tiden fremover.

- Det viktigste er at man anerkjenner at det man har gjennomgått er av stor betydning. Livsendrende. Man kan ikke tenke at man er tilbake til vanlig dagen etter. Man må gi det tid.

Han sier også at kostholdet er viktig for at sårene skal gro, og forteller at det er viktig å ha en god miks av vitaminer, karbohydrater, fett, proteiner og alt man trenger i en god diett.

Avslutningsvis forteller han at det også er viktig å være i bevegelse, og bygge opp mobiliteten steg for steg.

Mandag 5. februar kom nyheten om at kong Charles har fått kreft. Nå beklager han. Reporter: Caroline Vagle. Video: Nora Skavhaug/Se og Hør, NTB. Vis mer

- Man blir ikke bedre av å bare ligge i senga hele dagen i to uker. Man trenger næring, og man trenger å erkjenne at man må begynne å bygge seg opp sakte, men sikkert igjen.

Det er ikke kjent hva prinsessen har operert, annet enn at det er i mageregionen.

LES OGSÅ: Nye detaljer etter sjokkbeskjeden