Prinsesse Madeleine:

Kan tvinges til å flykte

- Uro innad i kongefamilien med tanke på at familiemedlemmer bor i området.

UVÆR: Prinsesse Madeleine, ektemannen Chris O'Neill og deres tre barn bor for tiden i Florida. Tirsdag er det ventet at orkanen Dorian vil treffe staten deres. Foto: NTB Scanpix
UVÆR: Prinsesse Madeleine, ektemannen Chris O'Neill og deres tre barn bor for tiden i Florida. Tirsdag er det ventet at orkanen Dorian vil treffe staten deres. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har orkanen Dorian herjet i nærheten av USA, nærmere bestemt Bahamas. Situasjonen betegnes som livstruende.

Ifølge Expressen vil orkanen for alvor treffe Florida natt til tirsdag, og den svenske avisen skriver nå at prinsesse Madeleine (37) og hennes familie kan måtte flykte fra sitt eget hjem i den amerikanske staten.

- Selvsagt er det uro innad i kongefamilien med tanke på at familiemedlemmer bor i området, sier kommunikasjonssjef ved hoffet, Margareta Thorgren til avisen.

UTSATT: Prinsessen og familien bor i Florida. Utifra værprognosene kan de bli nødt til å flykte. Foto: NTB Scanpix
UTSATT: Prinsessen og familien bor i Florida. Utifra værprognosene kan de bli nødt til å flykte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

National Hurricane Center (NHC) betegner orkanen Dorian som livstruende, og ber innbyggere på Grand Bahama og Abacos om å holde seg innendørs. Natt til mandag var vindkastene på 322 kilometer i timen, og det er ventet svært høye bølger og store ødeleggelser, opplyser NHC. Tidevannet kan stige til 23 fot, sju meter, over det normale vannivået.

Følger orkanen nøye

Prinsesse Madeleine, hennes ektemann Chris O'Neill (45) og deres tre barn, prinsesse Leonore (5), prins Nicolas (4) og prinsesse Adrienne (1), flyttet til Miami i Florida i fjor etter å ha bodd i London i lengre tid.

- De har bodd der tidligere, og Chris er dessuten oppvokst i Florida. Dette er et bra tidspunkt for familien å flytte på, da barna fortsatt er i førskolealder, sa Margaretha Thorgren til Aftonbladet den gang.

Ifølge kommunikasjonssjefen følger Madeleine og familien orkanen nøye og vurderer utviklingen. Prinsessen skal også ha mye kontakt med familien hjemme i Sverige.

Treffer USA

På USAs østkyst stålsetter de seg nå for det som kan komme deres vei. Guvernør Henry McMaster har allerede beordret evakuering flere steder i Sør-Carolina.

Beboere er evakuert til skoler, kirker og andre solide bygninger som kan gi ly i nødssituasjoner.

Flere flyplasser kommer også til å stenges i Florida mandag. Natt til mandag var 770 avganger kansellert.

Det har vært usikkert hvordan Dorian vil bevege seg mot Florida, og om den vil treffe fastlandet eller bare bevege seg langs kysten. Likevel kan den gjøre stor skade med stormflo, styrtregn og kraftig vind.

Første del av svaret på Dorians møte med Florida, vil komme mandag kveld eller natt til tirsdag lokal tid - tidlig tirsdag norsk tid. Georgia har også beordret evakuering.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

LES OGSÅ: Skal finne kjærligheten på tv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer